,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Batman halkından aşı çağrısı

Batman halkından aşı çağrısı
Artan vaka sayılarının azaltılması ve kısıtlamaların geri gelmemesi için herkesin üzerine düşeni hakkıyla yerine getirmesi gerektiğini belirten Batman halkı, aşı olmak için daha duyarlı olunması gerektiğini belirtti.

 

Kısıtlamaların geri gelmemesi ve vakalardaki artışın önlenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, Vaka sayılarını aşağıya doğru düşürmek için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

Artan vaka sayılarının önüne geçmek için kimi vatandaşlar kısıtlamamaların tekrar başlamasını isterken, kimi vatandaşlar ise başka bir kısıtlama kararının halkı çok mağdur edeceğini ifade etti.

Vakaların düşmesi ile ilgili düşüncelerini İLKHA'ya anlatan vatandaşlar, herkesi duyarlı ve tedbirli olmaya çağırdı.

Batman halkından aşı çağrısı

Zekeriya Aksoy

"Tedbirler bizim sağlığımız için"

Kentte vakaların artmasıyla halkın da üzerine düşen görevi yerine getirerek önlem alması gerektiğini ifade eden Zekeriya Aksoy, "Batman'da vaka sayıları gittikçe artıyor ve ciddi önlemlerin alınması gerekiyor. Bizler de halk olarak önlemleri göz ardı etmemeliyiz. Maskelerimizi takarak ve kendimizi koruyarak tedbirimizi almak zorundayız. Bu tedbirler bizim sağlığımız içindir. Aşı oranlarının daha da yükselmesi gerekir. Ben de ikinci doz aşımı yaptım. Üçüncü gelirse onu da yapacağım. Aşı olmaları için halka tavsiyede bulunuyorum. Vakaların artamaması için bence kısıtlamaların kısmen getirilmesi gerekir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Batman halkından aşı çağrısı

Muhyeddin Beyca

"Sosyal mesafe ve maske kullanımına özen göstermemiz lazım"

Batman'da vakaların düşmesi için aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesi gerektiğini söyleyen Muhyeddin Beyca, ise şunları söyledi:

"Bu sabah İl Sağlık Müdürünün açıklamasını okudum. Günlük pozitif vaka sayısının 500'ün üstüne çıktığını ve başka bir açıklamasında hastanelerde yer kalmadığını, dolayısıyla bütün vatandaşları aşı olmaya davet ediyordu. Bu hastalık devam ederken maske kullanımına özen göstermemiz lazım. Vatandaşları aşı olmaya davet ediyorum. Aşı olmayanlara ise bazı yaptırım uygulaması yapılması gerektiğini düşünüyorum. Vaka sayılarındaki artış, aşı olmayanların yüzünden oluyorsa bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Pandemiden kurtulabilmemiz için Bilim Kurulu'nun kararları doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa yapılsın."

Batman halkından aşı çağrısı

Tahir Ekinciler

"Yeni bir kapanmayı halk ve esnafı kaldıramaz"

Kısıtlamaların kalmasıyla vaka sayılarının da arttığını belirten Tahir Ekinciler, "Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Kısıtlamaların kaldırılmasından dolayı, vaka sayıları artmaktadır. Herkesin aşı yaptırması gerekiyor. Kapanmalarda halkın ve esnafın maddi zararı olduğundan dolayı tekrar bir kapanmanın olmasını istemiyoruz. Herkes maske takarak kendi tedbirini alması gerekiyor. Özellikle düğünlerde insanlar iç içe, buna dikkat etmeliyiz. " şeklinde konuştu.

Batman halkından aşı çağrısı

Mehmet Ali Kırşan

"Dinimiz, bulaşıcı hastalıkları yaymamak için dikkatli davranmamızı tavsiye ediyor"

Salgın hastalığın kontrol altına alınması için herkesin aşı olması gerektiğini ifade eden Mehmet Ali Kırşan, "Bu süreçte herkesin maske takması ve sosyal mesafeye dikkat etmesi çok önemli. Dinimiz bize insanlara bulaşıcı hastalığı bulaştırmamak için dikkat etmemiz tavsiye ediyor. Kısıtlamaların tekrar başlamaması ve insanların hakkına girmemek için insanım diyen herkesin tedbir alması gerekiyor. Herkes aşı olursa inşallah bu salgın hastalıktan kurtuluruz." dedi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55