,
  • BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Batman halkı Kur'an için meydanlara indi

Batman halkı Kur'an için meydanlara indi
Sözde bir siyasetçinin Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde "Kur'an-ı Kerim yakma" eylemi, Batman'da on binlerce Kur'an aşığı tarafından lanetlendi.

foto-galeri.jpg

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde Batman'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine karşı "Kur'an-a sahip çık" temasıyla büyük bir miting düzenlendi.

Kültür Mahallesi 8 Mart Kadın Parkı yanında gerçekleştirilen mitinge, HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı ve parti yöneticileri, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, sivil toplum kuruluşları, alimler, kanaat önderleri ve on binlerce vatandaş katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde bayan ve erkekler için ayrı alanlar oluşturuldu.

Ellerinde Kur'an-ı Kerim ve tevhit bayraklarıyla mitinge akın eden Kur'an aşığı vatandaşlar, "İsveç şaşırma sabrımızı taşırma", "Çekin biz ellerinizi Kur'an'ımızdan", "Biz Kur'an hafızları ve muhafızlarıyız" dövizleri açtı.

Türkçe ve Kürdçe sloganlar ile sık sık tekbirlerin atıldığı mitingde, Özlem Ajans sanatçıları tarafından marş ve ezgiler seslendirildi.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan'ın yaptığı miting, saat 13.30'da başladı. Ömer Akgül hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından mitingde ilk olarak Kürdçe bir konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Beşir Şimşek, Müslümanları Kur'an-a sahip çıkmaya çağırdı.

"Kur’an’ın yaşantımızdan çıktığını görüyorlar"

Kafirlerin Müslümanların dağınık olmasından cesaret aldıklarını belirten Şimşek, "Aramızda birliğin olmamasından cesaret alıyorlar. Biz Müslümanların parça parça olmasından cesaret alıyorlar. Kur’an’ın yaşantımızdan çıktığını görüyorlar. Meclislerimizde Kur’an’ın bir hükmünün olmadığını görüyorlar. Ticaretimizde, siyasetimizde, evimizde, hayatımızdan Kur’an-ı çıkardığımızı görüyorlar. Onlarda geri kalanı da yok etmek istiyorlar." dedi.

"Evlerimiz, camilerimiz ve dükkânlarımız Kur’an eğitimi yuvalarına dönüşmeli"

Müslümanların önce kendilerini sorgulaması gerektiğine işaret eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Eğer bizler Kur’an-a sahip çıkmış olsaydık ve gerekli değeri vermiş olsaydık bugün onlar bunu yapmaya cesaret edemezlerdi. Peki buna karşı bugün bizler ne yapabiliriz? Halk olarak kendimizden bahsediyoruz. Bir an önce bu alçakları rezil edebilmemiz için her şeyden önce Kur’an-a sahip çıkmamız lazım. Kur’an’ı okuyalım. Okutalım. Evlerimiz, camilerimiz ve dükkanlarımız Kur’an eğitimi yuvalarına dönüşmeli. Bu şekilde intikamımızı alabiliriz. Hayatımızın merkezinde Kur’an olmalı. Hükmümüzün Kur’an olması lazım. Amellerimiz Kur’an’a göre olmalı. Ev içi ilişkilerimiz Kur’an’a göre olmalı. Yanı kısacası Kur’an ile amel etmemiz lazım."

Şimşek'in konuşmasının ardından Özlem Ajans sanatçıları bir kez daha sahneye çıkarak ilahilerini seslendirdi.

"Hiç kimse inancımıza hakaret edemez"

Daha sonra mitingde bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminin sıradan bir olay olmadığına dikkat çekti.

İsveç'teki eylemin örgütlü bir kötülük olduğunu vurgulayan Ramanlı, "Hiç kimse, hiçbir güç, devlet, otorite inancımıza hakaret edemez, Kitabımızı yakmaya cüret edemez, Peygamber Aleyhisselatu Vesellem'e hakaret edemez. Biz bu haksızlığı, bu hakaretleri kabul etmiyor ve hep bir ağızdan reddediyoruz." dedi.

"Hükümet, al sana fırsat"

"Allah izin verirse çok uzak olmayan bir gelecekte inşallah elimizle bu münkeratı engellemeye muvaffak olacağız." diyen Ramanlı, "O günler gelinceye kadar bugün yetkiyi elinde bulunduran hükümete sesleniyoruz: Bu meşum hadise duyulalı birkaç gün oldu. Kur'an nüshalarını yakan o alçak dün bu eylemini gerçekleştirdi ve hala İsveç makamları o alçağın arkasında duruyor. Hala böyle bir ülkenin büyükelçisini kendi başkentinizde ağırlıyorsunuz. Buna razı değiliz.

Stockholm'de o kadar İslam dünyasından büyükelçilik var, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin önünde bu eylemi gerçekleştirdi. Hükümete diyoruz ki; 'Al sana fırsat! Rabbim sana bu şerefi layık gördüyse sen de bu şerefe layık olacak adımları artık at. Bu zilleti üzerinden at. İslam'ın izzetiyle, İslam'ın onuruyla oynamaya cüret eden bu devlete artık hak ettiği cevabı ver diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Biz Müslümanlar vahdet içinde olursak hiç kimse kutsallarımıza yan gözle bakamaz"

Hem Türkiye hem de bütün İslam coğrafyasındaki hükümetlere, iktidarlara seslenen Ramanlı, şunları söyledi:

"Gelin, artık yeryüzünde İslam düşmanlığının önünü kesecek çalışmalar yapın. Birleşmiş Milletler nezdinde bütün üye ülkelerin kabul edecekleri kuralları dayatın, zayıf değilsiniz, güçsüz değilsiniz, aciz hiç değilsiniz. Ama bir eksiğiniz var; birlik değilsiniz, bölük pörçüksünüz. Birliğinizi dağıtan, sizi bölük pörçük yapan suni gündemlerden artık yüz çevirin, artık vazgeçin diyoruz. Şuna inanıyoruz, biz Müslümanlar vahdet içinde olursak, birlik içinde olursak hiç kimse bizim kutsallarımıza yan gözle bakamaz."

Yaklaşık 2 saat süren miting, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun hocanın okuduğu dua ile son buldu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55