,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu'ndan "Namaz" çağrısı

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu'ndan "Namaz" çağrısı
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, otobüs firmaları başta olmak üzere, ülkedeki tüm kurum, kuruluş ve firmaları namaz kılan insanlar için gerekli her türlü kolaylığı sağlamaya davet etti.

Bir otobüs firmasının muavin ve şoförü, sabah namazı için otobüsün durdurulmasını isteyen bir yolcuyu darp etmiş bunun üzerine firma sahibi, söz konusu personelin işine son vermişti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü M. Latif Kaya, sabah namazı için otobüsün mola verme talebine otobüs şoförü ve yardımcısının şiddetle karşılık vermesinin kabul edilemeyecek bir tutum olduğunu belirterek, otobüs firmaları başta olmak üzere ülkedeki tüm kurum, kuruluş ve firmaları namaz kılan insanlar için gerekli her türlü kolaylığı sağlamaya davet etti.

Kaya, namazın hastalıkta, yolculukta ve hatta fiilen savaş sırasında bile terk edilmeyecek kadar önemli dini bir vecibe olduğunu hatırlattı.

Kaya, "Kahir ekseriyeti Müslüman ülkemizde, insanlarımızın büyük çoğunluğu inancımızın gereği yapılan namaz, oruç ve benzeri gibi bütün ibadetlere karşı oldukça hassastır. İslam dininin öngördüğü ibadetleri yerine getiren insanlarımız toplum nazarında önemsenmekte, ibadetlerini yerine getirmek isteyenler için gerekli tedbirler alınmaya çalışılmaktadır. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in sünnetinde namaz yerine getirilmesi gereken en önemli ibadet olarak özellikle vurgulanmaktadır. İslam inancına mensup olan toplumlarda namaz ibadetinin topluca yerine getirildiği mescitler, camiler bu ibadetin sosyal alanındaki yansımaları olup, bir toplumun Müslüman olmasına işaret eden simgesel yapılar olarak değerlendirilmektedir." dedi.

"Namaz zorunlu bir ibadettir"

"Rabbimizin kerim kitabında defalarca buyurduğu gibi namaz kılmak Müslümanların üzerine farz olan bir ibadettir." diyen Kaya, şöyle devam etti:

"Namaz, Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in ifadesiyle 'dinin direği' olan ve bir Müslümanın günlük olarak belirlenen vakitlerle sınırlı olarak yerine getirmesi zorunlu bir ibadettir. Namaz hastalıkta, yolculukta ve hatta fiilen savaş sırasında bile terk edilmeyecek kadar önemli dini bir vecibedir. Bu nedenle şuurlu bir Müslüman namazını belirlenen vakitlerde kılmakla yükümlü olup, bilinçli olarak tehir etme veya kazaya bırakma gibi bir tercihte bulunamaz." ifadelerini kullandı.

"Namazı 'göz nuru' olarak görmeleri çağrısında bulunuyoruz"

Namaza gereken hassasiyetin gösterilmesi çağrısında bulunan Kaya, "Böylesine önemli olan namaz ibadetinin yerine getirilmesi konusunda tüm Müslüman kardeşlerimizin hassasiyet göstermelerini ve Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem gibi namazı 'göz nuru' olarak görmeleri çağrısında bulunuyoruz. Namazı çocuklarımıza sevdirmek için gerekli ihtimamı göstermeye ve namaz için çocuklarımızla sıklıkla camilere, mescitlere gitmeye davet ediyoruz. Çünkü namaz bir kişinin Müslüman olduğunu gösteren temel ibadetlerin başında yer almaktadır." diye konuştu.

"Namaz kılanlar için gerekli her türlü kolaylık sağlanmalı"

Kaya, konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Namaz biz Müslümanlar için bu kadar önem arz ediyorken, yakın zamanda bir yolcunun sabah namazı için otobüsün mola verme talebine otobüs şoförü ve yardımcısının şiddetle karşılık vermesi kabul edilemeyecek bir tutumdur. Başta Batman'ımızdaki otobüs firmaları olmak üzere, ülkemizdeki tüm kurum ve kuruluşları ve firmaları namaz kılan kardeşlerimiz için gerekli her türlü kolaylığı sağlamaya davet ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55