,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Batman çatışma: Bir asker hayatını kaybetti 2 PKK’lı öldürüldü

Batman çatışma: Bir asker hayatını kaybetti 2 PKK’lı öldürüldü
Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Kelekçi Köyü Mava Dağı'nda operasyon faaliyeti sırasında asker ve PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 2 PKK’lı öldürülürken bir uzman çavuş ise hayatını kaybetti.

Batman’ın Hasankeyf ilçe kırsalında çıkan çatışmada 2 PKK’lı öldürülürken bir uzman çavuş ise hayatını kaybetti.

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Kelekçi Köyü Mava Dağı'nda operasyon faaliyeti sırasında asker ve PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 2 PKK’lı öldürülürken bir uzman çavuş ise hayatını kaybetti. Öldürülen PKK'lıların dünkü çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Bülent Doğan'ın katilleri olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Hasankeyf ilçesine bağlı Kelekçi Köyü Mava Dağı'nda PKK'ya yönelik operasyon faaliyeti sırasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Bülent Doğan'ın katillerine yönelik bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Dünden bu yana devam eden operasyonlarda 2 PKK’linin bugün öldürüldüğü belirtildi. Bölgede operasyonun devam ettiği öğrenildi.

Çatışmada ayrıca uzman çavuş İ.Ç'nin de yaralandığı ve tedavi için Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi. İ.Ç'nin hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

Valilikten çatışmaya ilişkin açıklama

Öte yandan Batman Valiliği de yaşanan çatışmaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, “Batman İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 23 Mart 2018  Cuma günü ilimiz Hasankeyf ilçesi Kelekçi Köyü kırsalında yürütülen operasyon sırasında, BTÖ mensuplarının saldırısı sonucu bir Kahraman Uzm. J. VI. Kad. Çavuşumuzun şehit düşmesi üzerine, saldırıyı gerçekleştiren BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirilmesine yönelik bölgede devam eden operasyonlarda 2 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.” denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55