,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Batman Basın Konseyi 'Yılın başarılı gazetecileri ödül gecesi' düzenlendi

Batman Basın Konseyi 'Yılın başarılı gazetecileri ödül gecesi' düzenlendi
Batman Basın Konseyi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Yılın Başarılı Gazetecileri' yarışmasında yerel ve ulusalda başarılı gazeteciler ödüllendirildi.

Batman Basın Konseyi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen yarışmada farklı basın kuruluşlarında görev yapmış gazetecilerden oluşan jüri üyeleri, yarışmaya başvuran basın mensuplarının eserlerini değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda 'Yılın Başarılı Gazetecileri' yarışmasında ödül alan gazetecilerin isimleri açıklanırken, 8 dalda ödüle layık görülen gazetecilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

İlke Haber Ajansı Muhabiri Mehmet Fatih Akgül, "Halk sokakta kalma korkusu yaşıyor!" başlığıyla en iyi röportaj ödülüne layık görüldü.

Programda bir konuşma yapan Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, bu yıl hem ulusal haber ajanslarında hem de yerel gazetelerde çalışan muhabirleri ödüllendirdiklerini söyledi.

batman-basin-konseyi-ercan-arslan.jpg

"Amaç işini hakkıyla yapanlara hakkını teslim etmektir"

Ödül alanların meslek hayatları boyunca aldıkları ödüle layık olacaklarına inandıklarını belirten Arslan, "Her ne kadar gazetecilik mesleği itibar kaybediyorsa da biz basın mensuplarına düşen görev, bu kötü gidişatı tersine çevirmektir. Gazeteciliği ayakta tutan ve gelecekte en iyi noktaya taşıyacak en önemli özellik ise yine bu özel mesleğin hakkını veren meslektaşlarımız olacaktır. Bu ödül törenlerinin en büyük amacı da işini hakkıyla yapanlara hakkını teslim etmektir." dedi.

batman-basin-konseyi-mehmet-ali-dim.jpg

"Batman'da çok aktif bir medya var"

Batman'da çok aktif ve dinamik bir medya olduğunu kaydeden Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Batman’ın Avrupa standartlarında bir kent olduğunu belirtti. Başkan Dim, “Hasankeyf bence marka bir yer. Tanıtımını inşallah Küresel Gazeteciler Konseyi'nin networkundan faydalanacağız. Belki yaza doğru Ramazan sonrası buraya bir çıkartma yapacağız ve bu güzel kenti birlikte tanıtma fırsatı bulmuş oluruz. Biz küreseliz ama aynı zamanda yereliz. Biz de küresel medyanın yerel örgütüyüz aslında. Gazetecilik sizlerle başlayıp yukarıya doğru gidiyor. Yerel olmayan hiçbir şey ne yaygın ne ulusal ne küresel olamaz.  O nedenle biz sizlerin temsilcisi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu akşam burada ödül alan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” Şeklinde konuştu.

batman-basin-konseyi-ekrem-canalp.jpg

"Yerel medya çok fazla desteğe sahip olamıyor"

Programda bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp ise yarışma sonucunda ödül alan gazetecileri tebrik etti. Gazetecilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Vali Canalp, özellikle yerel medyaya destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

En sıkıntılı süreci yerel medyaların yaşadığına dikkat çeken Canalp, "Çünkü yerel medyanın ulusal ya da uluslararası medyada olduğu gibi çok farklı kanallardan kendi kendini destekleyecek imkânlara maalesef sahip olamıyor. Bu bir gerçeklikse eğer bize düşen nedir? Bize düşen de, en çok problemi kim yaşıyorsa olabildiği kadar onlara destek olabilmektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 'Yılın Başarılı Gazetecileri' yarışmasında ödül kazanan gazetecilere ödülleri verildi.

Yarışmada ödül alanlar

Yarışmada ödül almaya hak kazananların isimleri şöyle:

"Röportaj dalında Mehmet Fatih Akgül, "Halk sokakta kalma korkusu yaşıyor!",

Fotoğraf dalında Hakan Sapan, "Kuğu",

Haber dalında Nedim Arslan "Biçerdöverler mısır, vatandaşlar dane topladı",

Spor dalında İHA Muhabirleri Osman Arslan, Aziz Karataş, "King Bock dünya şampiyonu 10 KM'Lik yolu yürüyerek gitti",

Yaşam kategorisinde Hüseyin Sönmez "Binlerce arıyı üzerinde taşıyor",

Kültür-sanat dalında Necdet Çakır, "Hasankeyf keyifsiz",

TV dalında Mehmet Şirin Yılmaz, "İşçiydiler işveren oldular"

Ve tasarım dalında ise Gültekin Dal."

Ödül törenine; Vali Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.(İLKHA/ HÜR24)

 

batman-basin-konseyi-yavuz-donat.jpg

batman-basin-konseyi-yilin-basarili-gazetecileri.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55