,
  • BIST 9679.8
  • Altın 2485.69
  • Dolar 32.4217
  • Euro 34.4363
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Batılı insan hakları örgütleri: Müslüman ülkeler Çin'e karşı neden sessiz?

Batılı insan hakları örgütleri: Müslüman ülkeler Çin'e karşı neden sessiz?
Aralarında İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü gibi bağımsız STK'ların da bulunduğu örgütler, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı ihlaller konusunda Müslüman ülkelere seslenerek "Doğu Türkistan'a neden destek vermiyorsunuz?" diye sordular.

İnsan hakları alanında faaliyet gösteren Batılı sivil toplum kuruluşları, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı ihlaller konusunda Müslüman ülkelere seslenerek "Doğu Türkistan'a neden destek vermiyorsunuz?" diye sordular.

Aralarında İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ve Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) gibi bağımsız STK'ların da bulunduğu örgütler, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı ihlaller konusunda Müslüman ülkelere seslenerek "Doğu Türkistan'a neden destek vermiyorsunuz?" diye sordular.

Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında konuşan ve Doğu Türkistan'da yaşanan ağır insan hakları ihlallerine vurgu yapan İnsan Hakları İzleme Örgütü Genel Direktörü Kenneth Roth, "Sincan'da meydana gelen hak ihlalleri çok ciddi ve bu suiistimallerin boyutu da tartışmasız uluslararası bir incelemeyi gerektiriyor." dedi.

Halkı Müslüman ülkelere seslenen Roth, "Eğer Müslüman ülkeler BM'nin Myanmar'ın Arakanlı 700 bin Müslüman'a yönelik zulmünü soruşturmasına destek vermeye istekliyse, neden Çin'in bir milyon Uygur'a uyguladığı zulüm için aynı şeyi yapmıyorlar?" sözleriyle Müslüman ülkelere hem çağrıda bulundu hem de Müslüman ülkelerin Çin'e karşı sessizliğine tepki gösterdi.

Çin'in Müslümanların etnik ve dini kimliklerini yok etme amacı taşıdığını ifade eden HRW Genel Direktörü Kenneth Roth, "Toplama kamplarının hedefi, ülkedeki Müslümanların etnik ve dini kimliklerini yok etmek, ortadan kaldırmaktır. Bu insanların yalnızca Çin Komünist Partisi'ne, Çin makamlarına ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e bağlılıklarını garanti altına almayı amaçlamaktadır. Bu, bir azınlığın dini ve etnik kimliğini değiştirme çabasıdır." ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları, Çin makamlarının "terörizm tehdidi" iddiasıyla Müslümanların dinini, örf ve adetlerini yaşamasını engellediğini ve bu insanlara yönelik sert baskı yapıldığını da bildirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55