,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Batı Karadeniz'de selin bilançosu: 4,2 milyar TL zarar

Batı Karadeniz'de selin bilançosu: 4,2 milyar TL zarar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde meydana gelen zararla ilgili açıklama yaptı.

Bartın Valiliğinde düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketi sonrası yapılan hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Soylu, bin 80 konut, 516 iş yeri ve 35 araçta zarar tespiti oluştuğunu belirtti.

Bartın, Kastamonu, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük ve Sakarya'da 26-29 Haziran'da aşırı yağışlardan kaynaklanan sel afeti ve taşkınlarla ilgili bilgi veren Bakan Soylu, sel ve taşkınlar sonucu 2 kişinin kayıp olduğunu hatırlatarak Soylu, "Yaklaşık 250 arama kurtarma ekibi, toplam 330 personelle orada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bugün uğradığım Kastamonu Küre'de ise 130 arama kurtarma olmak üzere 250 personelle bu çalışma devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda ailelerine bir haber verebilmeyi Cenabıallah nasip eder." dedi.

Sel nedeniyle 2 bin 786 kişinin tahliyesinin gerçekleştirildiğini belirten Soylu, yıkık veya yıkılması gerekenler, ağır hasarlı olanların dışında, oturanların hemen hemen hepsi yerlerine tekrar döndüğünü söyledi. Soylu, yıkılması gereken ağır hasarlı yapılarla ilgili işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Bölgede sel felaketi nedeniyle yapılan çalışmalara ve inceleme sonucunda yaşanan kayıplara ilişkin bilgi veren Soylu, "İl Özel İdaresi uhdesinde olan 566 kilometrelik yol bu Batı Karadeniz afetinde hasarlanmış. Yaklaşık 80 köprü, 391 menfez var. Şu ana kadar 1080 konut, 516 iş yeri ve 35 araçta zarar tespiti oluştu ama hala hasar ve zarar tespitlerimiz devam etmektedir. Çünkü tarım hasarları da var. Tarım hasarlarının ortalama yüzde 65-70 civarında bölümünü tespit edebildik. Bu selin şu ana kadar yaptığımız hesaplamalar çerçevesindeki maliyeti 4,2 milyar. Yine önemli maliyetle karşılaştığımızı burada ifade etmek isterim. İlgili kurum ve kuruluşlarımızın kendi bütçelerinde oluşturduğu çalışmalar bunun dışında. Onun için toplam hasar 4,2 milyar liralık, bunun biraz daha artabileceğini değerlendirebiliyoruz." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55