,
  • BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Başkan Yanılmaz'dan Müftü Sarıkaya'ya ziyaret

Başkan Yanılmaz'dan Müftü Sarıkaya'ya ziyaret
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ İl Müftülüğüne atanan Yusuf Sarıkaya’yı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ İl Müftülüğüne atanan Yusuf Sarıkaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yanılmaz, gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde yaptığı konuşmada, din adamlarının bulundukları illerde ideal bir toplumun vazgeçilmez ana unsurunu oluşturduklarını ve toplumun kanaat önderi, akil insanı ve birleştirici öğesi olduklarını ifade etti.

"80 darbesi ezan sesini susturmuştu; 15 Temmuz'da ezan sesleri de darbeyi susturmuştur"

15 Temmuz hain darbe girişiminin başarılı olamamasındaki en önemli sebeplerden birinin din adamlarının camilerden okuduğu ezan ve salaların olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, "Müftülüğümüz bünyesindeki imamlar, müezzinler, vaizler esasında ülkemizin manevi temel taşlarını oluşturuyorlar. 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan hainlerinin başarılı olamamasında birçok unsur vardır ama unsurların en önemlilerinden bir tanesi de o gece camilerimizden okunan ezanlar ve salalardır. İnsanımızın milli ve manevi ruhunu yeniden hayata geçirdi ve insanımızın dinamizmini arttırdı. Aynı zamanda ülkemizin ne kadar vahim bir terör eylem ile karşı karşıya olduğunu gösterdi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi ezan sesini susturmuştu; ancak 15 Temmuz 2016 yılındaki ezan ve sala sesleri de darbeyi susturmuştur. Müftülüğümüzdeki hayırlı hizmetlerde biz de belediye olarak gücümüzün yettiği oranda desteğimizi vereceğiz ve Elazığ’ı en iyi noktaya getirmenin mücadelesi içerisinde olacağız." dedi.

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise gerçekleştirilen ziyaret dolayısıyla memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Elazığ Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz ile bugün sağ olsun bir araya geldik. Bizleri onurlandırdılar. Hizmetler bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında biz de bayrağı sayın Peyami Güngör’den aldık. Önceki çalışmalar şüphesiz ki çok güzeldi. Biz üzerine ilaveler yapacağız. Elazığ ilini önceden bilip tanımam hem benim açımdan hem de Elazığ açısından çok önemlidir diye düşünüyorum. Bütün hedefimiz ve gayretimiz öncelikle Elazığ’a hizmet olacaktır. Din görevlisi arkadaşlarım da inanıyorum ki bu konuda benim en büyük destekçilerim olacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55