,
  • BIST 9526.48
  • Altın 2472.413
  • Dolar 32.4704
  • Euro 34.5484
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

Başkale depreminin üzerinden bir yıl geçti

Başkale depreminin üzerinden bir yıl geçti
Van'ın Başkale ilçesinde bir yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.

 

Geçtiğimiz yıl İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Kaşkol, Gelenler ve Böğrüpek mahalleleri büyük hasar görmüş, 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 67 kişinin de yaralandığı depremin yaraları kısa sürede sarılmıştı.

Depremin yıl dönümünde yaklaşık 120 hanenin zarar gördüğü Özpınar Mahallesi'nde bir anma programı düzenlendi.

Okunan duaların ardından konuşan Vali Bilmez, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Vali Bilmez, "Geçtiğimiz yıl burada yaşanan depremde 10 vatandaşımızı kaybettik, 67 vatandaşımız da depremde yaralandı. Son 30 yılın en ciddi karın yağdığı bölgede, kış şartlarının zor olduğu bir haftada, bu deprem meydana gelmişti. Devletimiz tüm birimlerini seferber ederek vatandaşların yaralarını en hızlı şekilde sarmaya çalıştı, vatandaşlarımızın hizmetine koştu. Trabzon'dan, Adana'dan, İzmir'den, Hatay'dan, Sinop'tan, İstanbul'dan herkes adeta seferberlik ilan ederek yanımızda olmaya çalıştı ve bize katkı sunmaya çalıştı. Bunun için Başkale adına ve Van Valisi olarak yardımımıza koşan, destek sunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

"Onlar kendi konutlarına yerleşinceye kadar bu işin takipçisi olacağız"

Bugün yapılacak deprem konutlarına ilişkin detaylı bilgilendirme yapacağını hatırlatan Bilmez, "Bugün depremin yıldönümü ve depremin meydana geldiği 3 köyü ziyaret edeceğiz. Biz onları unutmadık ve onlar konutlarına yerleşinceye kadar da bu işin takipçisi olacağımızı, depremin ilk gününden bu yana onların yanında olduğumuzu, depremden sonra da onların yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz. İçişleri Bakanı'mızın da depremde zarar gören ailelere selamları ve hürmetleri vardır. Bakanımız her aşamasında sizlerin yanında olduğunu iletti." diye konuştu.

Vali Bilmez açıklamalarının ardından depremzedelere yemek dağıtımında bulundu.

Dağıtımın ardından konteyner kentte incelemelerde bulunan Vali Bilmez, daha sonra depremden etkilenen diğer mahalleri ziyaret etti.

Düzenlenen anma programına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, VASKİ Genel Müdürü Cem Ülker Kaplan ve depremden etkilenen aileler katıldı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55