,
  • BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

"Basının ışığı önümüzü aydınlatıyor"

"Basının ışığı önümüzü aydınlatıyor"
TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici yazılı açıklama yaparak, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici yazılı açıklamasında, milletimizin özgür dili olan ve Dünyanın çeşitleri bölgelerinde zor şartlar altında görevini ifa eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Biçici açıklamasında, "Basın, yasama, yürütme ve yargının ardından dördüncü güç olarak, ülkemizin demokratik gelişiminin teminatı olarak çalışmalıdır. Basın, toplumun önünde yürüyen, gerçekleri gösteren, yorumlayan, yaşanan tüm eksiklikleri ve aksaklıkları bizlere aktararak gözümüz kulağımız olan bir mekanizmadır” dedi.

İfade özgürlüğü demokratik toplumların vazgeçilemez haklarından biri olduğua değinen Biçici, "İfadelerin tarafsız ve doğru şekilde yapılabilmesi için de edinilen bilgilerin hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması gerekmektedir. Bu bilgilerin kaynağından alınması, vatandaşa en sağlıklı bir şekilde ulaştırılması ve ifade haline gelebilmesin de şüphesiz ki basın mensuplarımız kilit rol oynamaktadır." ifadelerini kullandı.

Kamil Biçici açıklamasının devamında şöyle dedi: “Sosyal, kültürel, siyasal tüm gelişmeleri basının bizlere aktardığı, yansıttığı gibi görüyor, anlıyor ve kavrayabiliyoruz. Basının sorumlu yayıncılık anlayışıyla ortaya koyduğu rota, aynı zamanda toplumun gelişmesi, hakkın ve hakkaniyetin ortaya çıkması anlamında da çok önemli bir ufku temsil etmektedir”

Basın mensuplarının bağımsız ve özgürce bilgi aktarımı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası ve tarihten gelen milletimizin kadim kültürü ile garanti altına alındığına işaret eden Biçici, "Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, yazılı, görsel ve sosyal medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit rol oynamaktadır. Aynı şekilde güvence altına alınan basının özgürlüğü ve ifade hakkının toplumun her bir bireyine doğru ve tarafsız haber sağlaması için de; meslek ahlakına uygun, toplumun etik ve ahlaki kültürünü gözeten ve kişi haklarına saygılı yazılı ve görsel yayınlar yapılmalıdır." dedi.

Biçici devamla; "Küresel güçlerin çatışmacı söylemlerinin ve devletimizi, toplumsal refahımızı ve kardeşlik iklimimizi tehdit eden terörizmin arttığı günümüzde milletimizin menfaatlerini gözeten basın mensuplarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu düşüncelerle milletimizin özgür dili olan ve dünyanın çeşitleri bölgelerinde zor şartlar altında görevini ifa eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55