,
  • BIST 9789.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Başbakan Yıldırım: "Türkiye'nin güvenliği Suriye'den geçer"

Başbakan Yıldırım: "Türkiye'nin güvenliği Suriye'den geçer"
AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları 5'inci Olağan İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin güvenliği Suriye'den geçer, Irak'tan geçer, buraların istikrarından geçer." dedi.

Gaziantep Gençlik Kolları 5'inci Olağan İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin güvenliği Suriye'den geçer, Irak'tan geçer, buraların istikrarından geçer." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları 5'inci Olağan İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Yıldırım, "Bu dava milletin davasıdır, Türkiye davasıdır. AK Parti hukukun, adaletin, kalkınmanın adıdır. AK Parti demokrasi ve özgürlük hareketidir. AK Parti olarak ilk günden bugüne hiçbir zaman milleti birbirinden ayrıştıran fikirler üzerine siyaset yapmadık, yapmayacağız. Bizim davamız Türkiye'nin beka davasıdır. Bizim siyaset amacımız devleti millet ile buluşturmak, kaynaştırmaktır. AK Parti olarak toplumun vicdanını yaralayan hiçbir işin arkasında bugüne kadar olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Gençlerimizin, geleceğe güvenle yürümelerini istiyoruz. Kadınlarımızın geleceğe güvenle bakmasını istiyoruz. İnançla, azimle sürdürdüğümüz bu mücadele milletin ikbal mücadelesidir." dedi.

Afrin'in temizlendiğini dile getiren Yıldırım, salondakilerin, "Daha işimiz bitmedi. Yapacak çok işimiz var daha. Etrafta terör kaynıyor. İnşallah bu alçakları Kürtlerin de Arap kardeşlerimizin de başına bela olmaktan defedeceğiz, onların huzurunu, güvenini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

"Bölge patlayıcılardan temizlenince artık oranın yerlileri yerleşecekler"

PKK'nin Kürtlerin dertleriyle ilgilenmediğini, sadece ve sadece efendilerinin, emperyal güçlerin emirlerini yerine getirdiğini, Türk, Kürt, Arap ayırmadan masumları katlettiğini ifade eden Yıldırım, "Bu alçakları bu topraklardan tamamen söküp atıncaya kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürtleri de Arapları da Türkleri de bunların tasallutundan, şerrinden kurtarmak için gereken adımların hepsini bugüne kadar attığımız gibi bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Şimdi Afrin'de yeniden hayat başlıyor. Yerel unsurlardan yönetimler oluşuyor, tıpkı Cerablus'taki gibi. Bölge patlayıcılardan temizlenince artık oraya şehri, ilçeyi bırakıp giden oranın yerlileri, sahipleri dönecek, yerleşecekler. Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı savaşın travmasını atlatarak evlerine dönmeleri için yapılan her çalışmayı yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

"Türkiye'nin güvenliği Suriye'den geçer, Irak'tan geçer, buraların istikrarından geçer"

Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün kendileri için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bunu hep söylüyoruz. Türkiye'nin güvenliği Suriye'den geçer, Irak'tan geçer, buraların istikrarından geçer. PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerini tamamen yok ederek, bölgede, ülkemizde huzuru sağlamak bizim önceliğimizdir. Türkiye'nin terörle mücadelesini engellemek isteyenler hüsrana uğramaya mahkumdur." diye konuştu.

Yıldırım, "Türkiye'yi dünyanın en itibarlı, güçlü ülkeleri arasına sokmaya azmettik, yemin ettik. 15 yıl boyunca günübirlik düşünmedik. Yapısal reformlar gerçekleştirdik. Türkiye'yi dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi haline getirdik. Türkiye 15 yılda çok mesafe katetti. İhracatı 36 milyardan 160 milyara çıkardık." dedi.

Kongreye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55