,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Başbakan Yıldırım İspanya'ya gitti

Başbakan Yıldırım İspanya'ya gitti
Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "TUR" ile saat 08.40'ta İspanya'nın başkenti Madrid'e gitti. Yıldırım, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım, resmi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla İspanya'ya gitti.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un resmi daveti üzerine Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Zirve Toplantısı'na katılmak üzere İspanya'yı ziyaret edeceğini belirten Yıldırım, söz konusu zirvenin 2008'de kurulduğunu ve ilk toplantısının 2009'da yapıldığını aktardı.

Bu ziyaret vesilesiyle mevkidaşı Rajoy ile Türkiye-İspanya ilişkilerinin bugünü ve geleceğinin kapsamlı bir şekilde ele alınacağına değinen Yıldırım, "Ülkelerimizde ve çevre ülkelerde yaşanan gelişmeler ve İspanya'nın, Türkiye'nin bu gelişmeler karşısındaki tutumu da kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek. İspanya ile Türkiye, stratejik ortak. Aynı zamanda NATO'da da müttefik iki ülkedir. Farklı kültür, farklı kimlikleri hoşgörü içerisinde ele alan iki ülke, 2005'te de Medeniyetler İttifakı'na eş başkanlık yapmıştır. Bu çerçevede sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde medeniyetlerin, farklı din ve kültürlerin uzlaştırılması, yakınlaştırılması konusunda gayret verildi ve faydalı bir çalışma gerçekleştirilmiştir." dedi.

Ziyareti vesilesiyle ekonomik konuları da kapsamlı bir şekilde ele alacaklarını anlatan Yıldırım, "İspanya ile ikili ticaretimiz 2017'de yüzde 19 artış göstermiş, yaklaşık 13 milyar doları bulmuştur. Yüzlerce İspanyol şirketi Türkiye'de yatırım yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ziyareti esnasında iş dünyası temsilcileriyle de bir araya geleceğini ve daha fazla iş fırsatlarının değerledirileceğini belirterek, bu çerçevede düzenlenecek iş formunda da iş adamlarına hitap edeceğini vurguladı.

Adıyaman'daki deprem

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin Yıldırım, şunları söyledi: "Dün gece Adıyaman Samsat'ta meydana gelen depremden dolayı bölge halkına, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Güzel olanı, can kaybımız yok. Bazı binalarda hasar var ve bunlarla ilgili Başbakanlık gerekli çalışmaları başlattı. Hasar tespitleri, yapılması gereken yardımlar neyse bunlar konusunda hemen harekete geçilmiştir."

Ziyarette Başbakan Yıldırım'a; Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve milletvekilleri eşlik edecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55