,
  • BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Başbakan Yıldırım: HDP Kandil'in PKK'nın emrindedir

Başbakan Yıldırım: HDP Kandil'in PKK'nın emrindedir
Başbakan Yıldırım, HDP’nin özgür bir parti olmadığını belirterek, “HDP özgür bir parti değil. Kandil'in, PKK'nın emrindedir. Kürtlerden oy alıp onların emrini yerine getiriyor. Dağ ne diyorsa onu yapıyor.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Batman'a gelerek partisinin düzenlediği mitingde halka hitap etti. Valilik önünde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri mitinginde konuşan Yıldırım, “HDP ile sorunumuz yok. Sorun nedir biliyor musunuz? HDP özgür bir parti değil. Kandil'in, PKK'nın emrindedir. Kürtlerden oy alıp onların emrini yerine getiriyor. Sizin isteklerinizi, taleplerinizi değil, dağ ne diyorsa onu yapıyor.” dedi.

“Kürtlerin, Türklerin PKK gibi bir sorunu var”

Bölgenin PKK’nin yaşattığı zulümlerden dolayı çok acılar çektiğini ifade eden Yıldırım, “Bu ülke terörden çok çekti. 40 yıldır terörden bedel ödüyoruz. En büyük bedeli de siz ödüyorsunuz, bölge ödüyor. Bu PKK terör örgütü benim Kürt kardeşlerim gibi bir derdi yok, Kürtler gibi bir sorunu yok. Asıl Kürtlerin de, Türklerin de, milletimizin de PKK gibi bir sorunu var. Kürtler, Türkler kardeştir. Bakın Kobane’de olaylar oldu. Oradan 220 bin Kürt kardeşimiz buraya sığındı. Biz kucak açtık. Onun için bizim derdimiz Kürtler değil. Kürtlerin de, Türklerin de geleceğini karartan, gençlerimizi dağa çıkartan taşeron, proje bölücü terör örgütüdür; PKK’dır, YPG’dir, PYD’dir. Gençler okuyacak bu alçaklar gençlerimizi dağa çıkaramayacak.” dedi.

“Amacımız can ve mal emniyeti sağlamaktı”

Afrin operasyonunu yapmalarındaki sebebe de değinen Yıldırım, “Biz niye Suriye’ye, Afrin’e gittik. Çünkü bu alçak terör örgütü oradaki Kürtlere de, Araplara da, zulüm etti. Evlerinden, vatanlarından, barklarından bunları uzaklaştırdı. İşte oraya gidişimizin sebebi, orada yaşayan kardeşlerimizin sorunlarını çözmek, onların can ve mal emniyetini sağlamaktı. Biz Kürt’üyle, Türk’üyle, Zaza’sıyla, Çerkez’iyle biriz, beraberiz ve birlikte Türkiye’yiz. Bu ülkenin tek bir evladının kaybolmasına, hayatının kararmasına asla rıza göstermeyiz. Bir tek gencimizi, bir tek insanımızı dahi terör örgütlerine, cinayet şebekelerine feda etmeyiz. Ayrımcılık yapan kimseyi aramızda barındırmayalım.” diye konuştu.

“Yasin Börü’yü, kurban eti dağıtan çocukları alçakça katletmek Kürtlerin hakkını koruma değildir”

Siyasi partilerle bir sorunlarının olmadığını vurgulayan Yıldırım, HDP’nin özgür bir parti olmadığını söyleyerek, "HDP ile sorunumuz yok. Sorun nedir biliyor musunuz? HDP özgür bir parti değil. Kandil'in emrindedir, PKK'nın emrindedir. Kürtlerden, bölgeden oy alıp onların emrini yerine getiriyor. Sizin isteklerinizi, taleplerinizi değil, dağ ne diyorsa onu yapıyor. Özgür olsunlar, PKK'yı açıkça lanetlesinler. PKK'ya açık karşı dursunlar, başımın gözümün üstünde yerleri var. Yoksa halkı isyana çağırıp sokakları kan gölüne döndürmek, Yasin Börü’yü, kurban eti dağıtan çocukları alçakça katletmek insanlık değildir, özgürlük değildir. Kürtlerin hakkını, hukukunu korumak hiç değildir. Onun için dost kim, düşman kim iyi bileceğiz. Bölgemizde oynanan oyunlara karşı kayıtsız kalmayacağız. Niye bizim kardeşlerimiz gencecik, ömrünün baharında dağlara götürülüyor, hayatları karartılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Paralar hizmete değil, Kandil’e gönderiliyordu”

HDP’nin ellerindeki belediyeler döneminde hizmet için gelen paraların Kandil’e gittiğini dile getiren Yıldırım, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Batman’ın 10 yıl önceki havalimanına bakın. Bir barakaydı. Askerlerden izin alarak içeri giriyordunuz. Şimdi Batman bölgenin en güzel havalimanına sahip. Önceki belediye zamanında geldim. Yollar pislik, toprak içinde, alt yapı berbat bir durumdaydı. Niye? Ankara’dan paralar geliyor. Belediye hizmetine, asfalta, peyzaja, çiçeğe, yeşilliğe aktarılması gereken paralar doğru dağa, Kandil’e gönderiliyor; oradan da bunlar mermi oluyor, silah oluyor; gençlerimize, vatandaşlarımıza kurşun olarak geri dönüyordu. Ama şimdi bütün bunlar sona erdi.”

24 Haziran’ın bir dönüm noktası olacağına dikkat çeken Yıldırım, “Huzur, barış, refah dolu bir Türkiye’yi, Doğu’suyla, Batı’sıyla, Güney’iyle, Kuzey’iyle hazır mı Batman? Darbeler, vesayetler, terör, ayrımcılık, bölücülük bir daha geri dönmemek üzere tarihe karışacak.” şeklinde konuştu.

Vesayet denince akla CHP’nin geldiğini aktaran Başbakan Yıldırım, “Eski tek parti dönemlerini, darbeleri düşünün. Bunların arkasında hep CHP olmuştur.” dedi.

“Sayın İnce seni Amerika'dan kim aradı?”

Muharrem İnce’nin FETÖ iddialarına ilişkin de konuşan Yıldırım, şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı diyor ki, 'Amerikalılar beni aradı.' FETÖ'nün iadesini yanlış, eksik olarak talep etmişiz. Sayın İnce önce açıkla bakalım. Seni Amerika'dan kim aradı? Teksas'tan mı aradılar, Arizona'dan mı aradılar, Pensilvanya'dan mı aradılar? Yoksa 'Amerika anavatanım' diyen bir FETÖ'cü aramış olmasın. Seni işletmiş olmasınlar. Kimlerin sözüyle bu ülkenin Cumhurbaşkanına, hükümetine iftira ediyorsun. Eğer, bu işin doğrusunu öğrenmek istiyorsan bir zahmet Adalet Bakanımıza git, sana bütün evrakları göstersin o zaman gerçek nedir anlamış olursun.”

“Gençlerimizi bu alçak terörün pençesinden kurtardık”

Dağa çıkan gençlerin hemen hemen kalmadığına işaret eden Yıldırım, “Ülkemizin, milletimizin aydınlık yarınları için el ele vereceğiz. Gençlerimizi bu alçak terörün pençesinden kurtardık. Bu sene dağa çıkan gencimiz hemen hemen kalmadı. Yurt içinde bu bölücü terör örgütüne hak ettiği cevabı verdik. Yurt dışından ülkemizi rahatsız edenlere de gereken karşılığı veriyoruz. Irak ve Suriye’deki Kürt kardeşlerimizle bizim bir derdimiz yok. Tek derdimiz geleceğimizi tehdit eden, gençlerimizin hayatını karartan bölücü terör örgütleridir.” açıklamasında bulundu.

“Tıp fakültesini gündeme alıyoruz”

Batman’a yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi veren Başbakan Yıldırım, “Batman’da şu an 200 yataklı kadın doğum hastalıkları hastanesi yapılıyor. Ama yetmez, bunun yanında 500 yataklı çok daha büyük bir hastane daha yapıyoruz. O büyük hastaneyi yaparsak tıp fakültesi olmazsa olur mu, inşallah önümüzdeki gündeme tıp fakültesini alacağız. . Batman’a 15 bin kişilik stadyum yapıyoruz. Mevcut stadyumu ise ‘millet bahçesi’ yapıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA) 

binali-yildirim-011.jpg

binali-yildirim-012.jpg

binali-yildirim-013.jpg

binali-yildirim-014.jpg

binali-yildirim-015.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55