,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Başbakan Yıldırım: "Birlikte Olursak Ayakta Kalırız"

Başbakan Yıldırım: "Birlikte Olursak Ayakta Kalırız"
Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

foto-galeri.jpg

Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu..

Başbakan Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

Milletin silahıyla milletin evlatlarının üzerine kurşun yağdırarak devleti ele geçirmeye çalıştılar. Bu büyük millet ne kadar asil olduğunu, ne kadar bağımsızlığına düşkün olduğunu, büyük Atatürk'ün 'Bağımsızlık benim karakterimdir' dediği millet kendine yakışanı yaptı.

BİRLİKTE OLURSAK AYAKTA KALIRIZ

Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Anadolu toprakları zaman zaman buluşmanın zaman zaman çatışmanın merkezi olmaya devam etmiş. Sadece fay kırıklarıyla değil aynı zamanda sosyolojik ve kültürel farklılıklarının da buluştuğu coğrafyadan söz ediyoruz. Bu coğrafyada birlikte olursak ayakta kalırız.

FETÖ İLE MÜCADALE

Şimdi bize diyorlar ki 'Bunlarla ilgili önlemi niye almadınız'. Güzel soru. Bir terör örgütüne karşı nasıl önlem alınır? Yani adını koyarsanız önlem alırsınız. En üst düzey komutan yanında taşıdığı 20 yıllık, özel kalemi... Nefes almasını adeta hisseden, her zaman yanında olan adam bir gün 'Komutanım sizi tutukluyoruz' derse ne yaparsınız? Nasıl bir örgütten bahsettiğimi lütfen anlayın. İlişkileri net olmayan bir örgütten bahsediyoruz. Amaç uğruna her şeyi mübah sayan bir örgütten bahsediyoruz. Alçak bir örgütten bahsediyoruz.

Bunların aklı kendi aklı değil. O akıl karşımıza çıkmıyor. O akıl arka planda aynı Hacivat-Karagöz gibi bunları oynatıyor. 15 Temmuz'dan önce görev bölümü yaptılar. Her şeyi hesap ettiler, yargıda mesafe almışlar. İş hayatında her alanda müthiş bir yol adlıklarını düşünüyorlar. 'Düdüğü çalalım, ihtilali yapalım' hesap bu. Çıktılar meydana fakat halkı unuttular. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar, contayı yakmıştır. Millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır.

İLİŞKİLERİ NET OLMAYAN BİR ÖRGÜT

FETÖ terör örgütü sinsice, kendini gizleyerek birikimini yaptı, 40 yıl bekledi. Kapalı, ilişkileri net olmayan bir örgüt.

Türk milleti, bu alçaklara unutamayacakları bir ders verdi.

CUNTACILAR CONTAYI YAKTI

Bunların aklı kendi aklı değil. O akıl karşımıza çıkmıyor. O akıl arka planda aynı Hacivat-Karagöz gibi bunları oynatıyor. 15 Temmuz'dan önce görev bölümü yaptılar. Her şeyi hesap ettiler, yargıda mesafe almışlar. İş hayatında her alanda müthiş bir yol adlıklarını düşünüyorlar. 'Düdüğü çalalım, ihtilali yapalım' hesap bu. Çıktılar meydana fakat halkı unuttular. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar, contayı yakmıştır. Millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır. Böyle bir millet dünyanın hiçbir yerinde yok.

DOĞU VE GÜNEYDOĞUDAKİ GELİR ARTTI

2002'de bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu yani terörle mücadele yapıldığı 23 ilimizin ortalama geliri 750 dolardı. O zaman Türkiye'nin ortalaması 3200 dolar. Şimdi Türkiye ortalaması 3 kat arttı. Ama bu 23 ilimizdeki milli gelir 5700 dolara çıktı. Türkiye 3 kat arttı, bu bölge 8 kat arttı. Kardeşliğimizi geliştirmenin yolu vatandaşlarımız nerede yaşarsa yaşasın aynı hizmeti görmesi lazım.

ASIL MAĞDUR MİLLETTİR, MİLLETİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Bir mağdur edebiyatı tutturdular. Bunlar mağdur da bu geleceği karartılan millet mağdur değil mi? Bu ne biçim iştir' Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu. Bunların sorumlularına hesap sorulmayacak mı? Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak? Darbecilere cesaret vermek, yeni bir darbe arayışına sokmak bu ülkeye hizmet değil.

ADALETLE HAREKET EDECEĞİZ

Kurunun yanında yaşın da yanmaması için gayret ediyoruz. Suçluysa gereği yapılacak. Husumetlerimiz varsa geçmişte 'Fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım' derseniz bunun çok büyük bedeli olur. Sadece vicdani değil, hukuki sorumluluğu da olur. İntikam ya da merhamet duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz.

YENİ TEŞVİK PAKETİ

Tarım ve hayvancılık sektörümüze yönelik kapsamlı teşvik ve destekleri bugün Ödemiş'te yapacağımzı toplantıda İzmir'den 1 numaralı tarım şehrinden bütün ülkeye açıklayacağız.

 

Kaynak: Sabah/HÜR24
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55