,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Başbakan Yıldırım: 16 Nisan’dan sonra yeni bir dönem başlayacak

Başbakan Yıldırım: 16 Nisan’dan sonra yeni bir dönem başlayacak
Batman’da referandum mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan’da çetelerle yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bugün Batman’a gelerek partisinin düzenlediği mitingde halka hitap etti. Valilik önünde düzenlenen referandum mitinginde konuşan Yıldırım, 16 Nisan’dan sonra yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Konuşmasında Türkiye tarihinde yaşanan acı olaylara değinen Yıldırım, Batman'ın da bu acı olaylara şahitlik ettiğini belirtti.

Yıldırım, “Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerine asla feda etmeyeceğiz. Her vatandaşımız meşru siyasetle kendini özgürce ifade edecek. Batman, Türkiye çok acı yaşadı. Geçmişte büyük acılara şahit oldu. Eski Türkiye'de yasaklar vardı. Ana sütü gibi helal o dil yasaktı, Kürtçe yasaktı. Boşaltılmış köylerle maalesef ıssızdı bu topraklar. Sokakta, okulda, devlet dairelerinde vatandaşa dayatılan anlamsız kurallar vardı. Üniversitelerimizde başörtüsü yasağı vardı. Fırsat eşitsizliği vardı. Yoksulluk vardı, adaletsizlik vardı. Darbeler vardı. 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan'da millet iradesine karşı darbeler yapıldı.” dedi.

Dersim'de, Sivas'ta, Maraş'ta, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta birliğe, kardeşliğe operasyonların gerçekleştiğini vurgulayan Yıldırım, “15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler 250 can aldı. Türkiye bütün acıları yaşadı. Gençler! bu badirelerden geçerek bugünlere geldik. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz andan bugüne kadar bir daha bu olayların yaşanmaması için yola çıktık. 15 yıl önce milletle el ele, gençlerle el ele, gönül gönüle bu acıların sona ermesi için mücadele yaptık. 80 milyonun kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için mücadele verdik. İşte geçmiş Türkiye ile gelecek Türkiye arasındaki farkı düşünmenizi istiyorum kardeşlerim. Düşünün, şiddet yoluyla milletin esir almaya çalışanların halini düşünün. Kandan, gözyaşından beslenen, yoksulluğu istismar eden terör örgütünü düşünün.” diye konuştu.

“Türkiye'yi o eski günlere götürmek için çete kardeşliği yapıyorlar”

“Hayır cephesinde şer odaklarıyla ele ele verenleri görün artık.” diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlar Türkiye'yi o eski günlere götürmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Bunlar tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi bugün bir kez daha yan yana geldiler, kafa kafaya verdiler. Kurulan tezgâhı Batman görür mü? Buradan şer odaklarına sesleniyorum; halkın iradesine ipotek koyamazsınız. 16 Nisan’da çetelerle, terör örgütleriyle yeni bir dönem başlayacak. Güçlü, demokratik Türkiye’nin kapıları sonuna kadar açılacak.”

“Kürt’lerin PKK sorunu var”

Yıldırım, “7 Haziran'da HDP'ye bir şans verdiniz, deniz ki ‘Artık çözüm olsun kardeşlik olsun’ ama onlar bu şansı kullanamadılar. Kandil'in emrine girdiler, çukurlar kazdılar, hendekler kazdılar, geleceğimizi, gençlerin geleceğini kararttılar. PKK terör örgütünün Batman gibi bir sorunu yok. Bölge gibi bir sorunu yok. Kürtler gibi bir sorunu yok. Ancak Batman’ın da Diyarbakır’ın da bölgede yaşayan bütün Kürt kardeşlerimizin de PKK gibi bir sorunu var. Bu sorunu gündemden çıkarmaya hazır mı Batman? Bunları aramızdan defetmeye var mısınız? 16 Nisan’da ülkemiz üzerine hesap yapan, tezgâh kuranlara bir tokat daha vurmaya hazır mısınız? Bu kirli oyunu, bu tezgâhı bozmaya var mısınız?” ifadelerini kullandı.

"Siyaset milletin refahı için yapılır"

“Siyasete siyaset mühendisleri değil, siyasete millet karar verir." Diyen Başbakan Yıldırım, "Siyaset sandıkta yapılır. Siyaset çukur kazmakla, binaları yıkmakla, kırsalda çocuk, genç, ihtiyar demeden insanları gözünü kırpmadan yok etmekle olmaz. Siyaset milletin refahı için yapılır. Molotof kokteyliyle sokakları kana bulayan, esnafa zorla kepenk kapattırarak siyaset olmaz. Milletin yapacağı anayasadan korkanlar şimdi kol kola girdiler. FETÖ, PKK, DEAŞ hepsi hayır kampanyası için çalışıyor. Bunları gören Avrupa’da boş durmuyor. Avrupa’da onlara katıldı. İstediğiniz kadar beraber olun. Ne yaparsanız yapın bu millet bu oyunu bozar.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55