,
  • BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Başbakan Yardımcısı Akdağ Samsat'ta

Başbakan Yardımcısı Akdağ Samsat'ta
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgede incelemelerde bulundu.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgede incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ  "Ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut tespit edilmiş durumda, 2 konut da tamamen yıkılmış." dedi.

Akdağ, Samsat'ta Kaymakamlık bahçesine kurulan Mobil Koordinasyon Merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını yineledi.

Deprem sırasında çöken bir ahırda belirli sayıdaki hayvanın telef olduğunu anlatan Akdağ, söz konusu ahırdaki bazı hayvanların da AFAD ekiplerince canlı kurtarıldığını belirtti.

Akdağ, hasar tespit ve tarama faaliyetlerinin özellikle ilçeye bağlı köylerde devam ettiğini bildirerek, çalışmaların da büyük ölçüde tamamlandığını kaydetti.

Ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut tespit edilmiş durumda

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 700'e yakın çadır talebinde bulunulduğunu ve bunların büyük çoğunluğunun da an itibarıyla Samsat'a ulaştırıldığını ifade eden Akdağ, şunları dile getirdi: "Ön hasar tespit çalışmalarını takiben çadır dağıtımları devam edecek. Saat 14.16 itibariyle ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut tespit edilmiş durumda, 2 konut da tamamen yıkılmış. Yıkılan konutlar, geçtiğimiz yaşanan depremden sonra boşaltılmış binalar olduğu da dikkatimizi çekiyor." 

Bir taraftan güvenlik tedbirleri alınırken öbür yandan sağlık hizmetleri verildiğini, bir yandan da yiyecek ihtiyacı doğrultusunda da Kızılay'ın ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Akdağ, şöyle dedi: "Su ve diğer gıda maddeleri ihtiyaçları doğrultusunda da vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı çekmemesi için tüm tedbirleri almış durumdayız. Öte yandan Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ekipleri, sosyal ve psikolojik destek için sahadalar. Şu an için elimizdeki bilgilere göre, 37 afetzede hastanelere başvurmuş durumda. Bunların 15'inin bir takım küçük yaralanmaları tespit edildi. Bir kısmı daha büyük bir kısmı da bu depremin psikolojik etkisiyle bir anlamda psikolojik travma geçiren hastalarımız ve vatandaşlarımız."

Kamu binaları bir engel yoksa hizmete devam edecektir

Bazı kamu binalarında da incelemeyi gerektirecek küçük hasarların tespit edildiğini anlatan Akdağ, şunları dile getirdi: "Bunlar hızla ilgili teknik ekipler tarafından değerlendirilip, bu binalarda da herhangi bir engel yoksa hizmete devam edecektir. Sağlık Bakanlığımız her zaman olduğu gibi bölgede sahra hastanesi kurarak çalışmalara başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Elbette mala da gelmesin ama kardeşlerimizden hiçbirinin can kaybı yaşamaması en büyük tesellimizdir. Mala gelen her neyse Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bugün de tamir edecek güce sahiptir."

Akdağ, bir soru üzerine, "Tespitler yapılsın, biz bu hususta vatandaşlarımızın yaralarını sarma ve ihtiyaçlarını karşılama noktasında çok hassasız. Cumhurbaşkanımızın da talimatları bu yöndedir." diye konuştu.

İkinci 400 konut için ihaleye çıkılıyor

Akdağ, bölgede deprem konutlarının yapılması noktasında nasıl bir yol izleneceği yönündeki soru üzerine, şöyle konuştu:

"Kalıcı konutların yapılması konusunda Samsat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla AFAD çalışıyor. 403 konutun yapımına başlandı. Aslında tüm hazırlıkları tamamlamış durumdayız. Sadece arsa oluşturma konusunda köylerimizde sıkıntı yaşıyoruz. Burada hazine arazilerinin üzerinde oluşturulmuş olan birtakım binalar ve hazine arazileri üstünde tarım faaliyetleri var. Dolayısıyla hızlı ilerlememize engel olan tek konu, arsa oluşturmakla ilgili. Bununla ilgili bütçe tamam projelerimiz tamam. Hızla bu arsa problemlerini çözerek yeni binaları yapacağız. Şu anda ilk 400'e ilave ikinci 400'ün de yapılması için 1 haftalık süre içerisinde ihale yapılacak. Bu ikinci depremle ilgili tespitleri hızla yapıp bu hususta da gerekenleri yapacağız." (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55