,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Başakşehir tek nefes tek yürek

Başakşehir tek nefes tek yürek
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 15 Temmuz şehitleri minnetle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı. 15 Temmuz şehitleri minnetle anıldı. Programa katılan MHP ve Saadet Partisi ilçe Başkanları Başakşehirliler tarafından alkışlandı. FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yıldönümü tüm yurtta olduğu üzere Başakşehir’de de özel bir programla kutlandı. Programda şehitler minnetle anıldı, dualar edildi

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı Fatih Terim Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Anma programına; Başakşehir’in kurucu eski Kaymakamı Merkez Valisi Cevdet Can, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, MHP Başakşehir İlçe Başkanı Fatih Keleşoğlu, Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Orhan Babacan, İlçe Emniyet Müdürü Levent Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, şehit yakınları, gazi ve aileleri ve binlerce Başakşehirli katıldı.

 

Başakşehirlilerin Türk bayrakları ile alanı kırmızı beyaza boyadığı gece, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın yurda sesleniş programının izlenmesi ile başladı. Alana kurulan sahnede ise Fatih Camii İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçu tarafından sela ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.

 

“15 TEMMUZ UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM”

 

Programın açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini vurgulayarak şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

 

Başkan Uysal:

“15 Temmuz’un yıldönümünde bu kalabalığı gören hainler artık böyle bir şeye teşebbüs edemezler. Alandaki kalabalık geçen yıl ki heyecanımızdan bir şey kaybetmediğimizi gösteriyor. Tarihte ilk defa bir tank eğzozuna bez tıkanarak Başakşehirli iki genç tarafından durduruldu. Sayın Cumhurbaşkanımız sizden, Başakşehir’den övgüyle bahsetti. Bize geçmişte pek çok zaferimizi unutturdular. Ama biz, 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için yine meydanlardayız. Gelecek neslimiz bu vatana sahip çıksın diye meydanlardayız. 15 Temmuz gündemimizden hiç çıkmasın” ifadelerini kullandı.

 

Malazgirt’in Başakşehir’in kardeş şehri olduğunu belirten Başkan Uysal, Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, 26 Ağustos’ta Malazgirt’te Cumhurbaşkanımızın katılımı ile tören düzenleneceği bilgisini paylaştı.

 

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “Dünya tarihine geçen ve başka hiçbir milletin veremeyeceği bir mücadelenin yıl dönümünde zaferimizin gurunu yaşıyoruz. Ülkemiz dünyanın birçok ülkesinde var olmaya çalışan Müslümanlara da örnek teşkil ediyor. Milletimizin tarihinde çok önemli zaferler var 15 Temmuz’da Çanakkale gibi Dumlupınar gibi, Malazgirt gibi kıymetlidir” şeklinde konuştu.

 

“BAŞAKŞEHİR’İ DUALARLA KURDUK”

 

Başakşehir’in kurucu eski Kaymakamı Merkez Valisi Cevdet Can Başakşehir’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve ilçeyi dualarla kurduklarını belirterek, şunları kaydetti, “Bir liderin şahsında bir milletin imanına tüm dünya 15 Temmuz’da şahit oldu. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde bu millete ne kadar hizmet etsek azdır. Şehitlerimiz son nefeslerini bizler nefes alalım diye verdiler. Bayrak inmesin, ezan dinmesin, diye şehit oldular. Türkiye insanlık ve vicdan noktasında tüm dünyada marka olmuştur. Allah, 15 Temmuz’da bu milleti ateş çukurunun kenarından almıştır.”

 

AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu ülkeyi işgal etmek isteyenler sahnedeydiler bizlerde millet olarak içimizdeki vatan sevgisiyle karşılarında durduk. Bu saatten sonra bize düşen şehitlerimizin bize emanet ettiği bu vatanı canımız pahasına korumaktır” dedi.

 

“GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR”

 

MHP Başakşehir İlçe Başkanı Fatih Keleşoğlu konuşmasında, geceyi organize eden Başakşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Başakşehir’de verilen mücadeleye destek veren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize selam olsun, gazilerimize Allah şifa versin” ifadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Orhan Babacan, dualarla başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü, “Şehit anası, şehit babaları, şehit eşlerine, şehitlerimize minnettarız. 15 Temmuz’da Belediye Başkanımıza ben ve teşkilatımın yanlarında olduğunu dile getirdim. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu ülkeye 20. Haçlı Seferi yapılmaya kalkışıldı. Allah’a hamd olsun ki bertaraf ettik. Bir ülkenin gücü topu tüfeği değil, imanlı gençliğidir.”

 

Gecede, sanatçı Eşref Ziya Terzi ilahi ve ezgilerle sahne aldı. Sanatçı programında, Asker duası, Zalimler için yaşasın cehennem parçalarını seslendirdi.

 

Başakşehir Belediyesi Bilgievi Öğrencisi Sudenaz Ay’ın seslendirdiği Baba Darbe Nedir? şiiri duygulu anlar yaşatırken Yazar Yakup Köse ve Yazar Ahmet Bulut’da sahne alarak 15 Temmuz’u yazar gözüyle anlattı.

 

Coşkunun eksik olmadığı Başakşehir Milli Birlik Meydanı’nda sinevizyon ile TBMM’de gerçekleşen protokol konuşmaları da canlı olarak ekrana taşındı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55