,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Başakşehir Belediyesi yenilikçi projeleri ödüllendirdi

Başakşehir Belediyesi yenilikçi projeleri ödüllendirdi
Başakşehir İnovasyon Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “İnovasyona, yeni fikirlere ve yenilikçi buluşlara meraklı herkesi Living Lab program ve projelerinde yer almaya davet ediyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk yaşam laboratuvarı Başakşehir Living Lab tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen İnovasyon Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Başakşehir Emin Saraç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Üyesi Orhan Öge, girişim ve eğitimi dünyasından birçok isim ve öğrenciler katıldı.

 

4 FARKLI KATEGORİDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

 

Öğretmen ve öğretim görevlisi kategorisinde Hanife Özdemir ve Ataberk Ateş tarafından geliştirilen 'Engele Değil Oyuna Takıl' projesi birincilik ödülünü kazandı . Görme engellilerin kimseye ihtiyaç duymadan eğlenmelerinin amaçlandığı proje, ses teknolojisi kullanılarak hazırlandı. Projenin ilerleyen zamanlarda görme engellilerin birine ihtiyaç duymadan sınavlara girebileceği şekilde geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Lise kategorisinde, yaşlı anneannesi için geliştirdiği Tohumbot Projesiyle Alara Güler 1'inci olurken, Ortaokul kategorisinde akıllı kedi evi projesiyle Çağan Meteris ve ekibi birincilik ödülünü aldı.

 

Üniversite kategorisinde ise Bizero isimli proje ile Mehmet Akıncılar birincilik ödülü aldı .

Rekor bir katılımla gerçekleştirilen yarışmaya, ülkemizin 35 şehrinden tam 443 proje başvurdu. Ortaokul, Lise, Üniversite ve Öğretmen/Öğretim Görevlisi olmak üzere 4 kategoride dereceye giren proje sahipleri ödüllerini, Tekin, Kartoğlu ve Öge’nin elinden aldı.

 

Törende yaptığı konuşmada, anne ve babalara seslenen Başakşehir Belediye Başkanı Yasın Kartoğlu, “Geleceğin mucitlerinin sizin evinizden çıkmasını istiyorsanız, çocuğunuzun veya çocuklarınızın elinden tutup Living Lab'a gelin. Buradaki programlara ve kurslara katılsınlar. İnovasyona, yeni fikirlere ve yenilikçi buluşlara meraklı herkesi Living Lab program ve projelerinde yer almaya davet ediyorum” dedi.

 

Belediye olarak girişimci gençleri desteklemek adına üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Başkan Kartoğlu, “Projesi olan, hayata geçirme imkanı bulunmayan herkesi ücretsiz olarak destekliyor, projelerini hayata geçirme fırsatı tanıyoruz" diye konuştu.

Törenin ardından Başkan Kartoğlu stantları tek tek dolaşarak proje sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Son olarak Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri drone takımının özel alanına giderek öğrencilerle drone uçurdu. Kartoğlu nisan ayında ABD’nin Houston kentinde düzenlenecek Dünya Liseler Arası Robotik Turnuvası’nda ülkemizi temsil edecek öğrencilere başarı diledi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55