,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Barzani: Umut verici bir gelecek için hep birlikte çalışmalıyız

Barzani: Umut verici bir gelecek için hep birlikte çalışmalıyız
​Dün Irak genelinde sorunsuz şekilde gerçekleştirilen parlamento seçimlerini değerlendiren Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, seçimin nihai sonucu ne olursa herkesin kazandığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamasında, parlamento seçimlerinin başarılı bir şekilde geçmesine katkı sunan herkesi tebrik eden Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin artık yeni bir aşamaya geçtiğini ve seçimlerin nihai sonucundan öte herkesin bu seçimlerden kazançlı çıktığına işaret etti.

Bir araya gelmenin önemine vurgu yapan Barzani, kollektif çalışma, birlik, hoşgörü ve ortaklığın Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarını güvence altına alan başarının anahtarı olduğunu söyledi.

"Kürdistan Bölgesi ve Irak için, umut verici bir gelecek için birlikte çalışmamız gerekir"

Seçim sonrası kendilerini zor bir görevin beklediğine işaret eden Barzani, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hepimizin arasındaki birlik, hoşgörü ve ortaklık, Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarını güvence altına alan başarının anahtarıdır. Zor kazanılmış başarılarımızı, Kürdistan Bölgesi'nin federal sistemini ve siyasi varlığını korumanın yolu budur. Kürdistan'ın tüm siyasi partileri ve güçlerinin birlik ve ortak amaç içinde bir araya gelmesi, ortak görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmesi gerekmektedir. Kürdistan Bölgesi ve Irak için daha iyi ve umut verici bir gelecek için birlikte çalışmamız gerekiyor. Bunun için de Iraklı taraflarla iş birliği yapmalıyız."

Geçmişteki hatalardan dersler çıkararak ülke sorunlarının çözülmesi gerektiğinin altını çizen Barzani, "Irak siyasi partileri ve grupları olarak, ülkenin sorunlarının gerçekçi ve yeni bir anlayış ve vizyonla, geçmişteki hatalardan dersler çıkarılarak çözülmesi yönünde ciddi adımlar atmak bizim görevimizdir. Bu şekilde, tüm toplulukların anayasal haklarının güvence altına alındığı ve korunduğu istikrarlı ve müreffeh bir Irak için çalışabiliriz. Ve bizi uyum, karşılıklı güven, iş birliği, ortak kader, ortak çaba, kamu yararı, gerçek ortaklık, uzlaşma ve eşitlik içinde bir araya getirecek olan Irak'tır." ifadelerine yer verdi.

Barzani açıklamasının sonunda şunları dile getirdi:

"Şimdi birlikte çalışma ve vatandaşların beklentilerini yansıtan federal bir hükümet kurma zamanıdır. Anayasayı uygulayan, devlet kurumlarını yetkilendiren, yargısız silahlı grupların kontrolünü üstlenen, tüm Irak topluluklarının anayasasına ve ortaklığına dayalı siyasi süreci düzelten ve herkes için daha iyi bir gelecek için ülkenin sorumluluğunu üstlenen bir hükümet kurmanın zamanıdır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55