,
  • BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Barzani: Son 25 yıldır kimseye tehdit olmadığımızı kanıtladık

Barzani: Son 25 yıldır kimseye tehdit olmadığımızı kanıtladık
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yapılan referandum sonrası açıklamalarda bulunan Mesud Barzani, referandumda "evet" dediklerinden dolayı vatandaşlarına teşekkür ederek, son 25 yılda kimseye tehdit olmadıklarını söyledi.

Irak Kürdistanı'nda yapılan bağımsızlık referandumun ardından ilk defa açıklama yapan Mesud Barzani, son 25 yılda kimseye tehdit olmadıklarını ve bunu kanıtladıklarını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi'nde yapılan referandum sonrası açıklamalarda bulunan Mesud Barzani, referandumda "evet" dediklerinden dolayı vatandaşlarına teşekkür ederek, son 25 yılda kimseye tehdit olmadıklarını söyledi. Barzani, Irak hükümeti, komşu ülkeler ve uluslararası topluma diyalog ve müzakereye hazır olduklarını ifade etti.

Yeni bir sürece girildiğini belirten Barzani, görüşme kapılarının kapatılmaması çağrısında bulunarak,  "Bundan sonra Bağdat hükümetiyle ciddi ve önemli görüşmeler içerisine girmek istiyoruz. Sizinle çok uzun bir tecrübemiz var. İniş ve çıkışlarımız oldu. Tehdit yerine gelin dostane bir şekilde ciddi görüşmelere başlayalım. Referandum emrivaki fikirlerin dayatılması ve sınırların çizilmesi için değildi. Başbakan Abadi ve diyaloğa inanan herkese çağrımız şu: Görüşme kapılarını kapatmayın." dedi.

Son 25 yıl boyunca Türkiye ve İran'a bir tehdit değil ancak istikrar faktörü olduklarını ispatladıklarını belirten Barzani, taraflar arasındaki dostane ilişkilerin devam etmesini umduğunu dile getirdi.

Irak hükümetine çağrıda bulunan Barzani,  "Anayasa ihlal edildiğinden dolayı, kendi kaderimizi tayin etme hakkına sahibiz. Kürt - Şii ittifakının bittiğini haykıran sizsiniz. Başarısız bir deneyimi sürdürmenin anlamı yok. Irak hükümetine çağrım; yaptırım ve cezalandırma yerine diyaloga başlayalım. İki taraf için de en iyi yol diyalogtur. Hükümetler arası siyasi ihtilaflar, halk arasında gerginliğe yol açmamalı." şeklinde konuştu.

"Komşu ülkelerden talebim; çözüm için yardımcı olmalarıdır." diyen Barzani, "İran ve Türkiye’nin kimsayal saldırı ve büyük göç zamanında sergilediği tutumu takdirle karşılıyoruz. Son 25 yıldır kimseye tehdit olmadığımızı kanıtladık, herkesle barış seçeneğini seçtik." ifadelerini kullandı.

Barzani son olarak şunları kaydetti: "Kürdistan halkı olarak, bugün her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var. Bütün ihtilafları bir tarafa bırakarak, birlik olmalıyız. Siyasi parti kılıfından çıkıp, vatan çatısı altına girmeliyiz. Ey Kürdistan halkı, bir kusur olduysa bundan dolayı özür diliyorum. Kürdistan halkı, 25 Eylül ile yeni bir döneme girdi, Allah yar ve yardımcınız olsun." (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55