,
  • BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Barzani: PKK Bölge İstikrarına Engel

Barzani: PKK  Bölge İstikrarına Engel
Irak Kürdistanı Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK'nın Şengal'de bulunmasının bölgenin kalkınması ve istikrarının önünde bir engel olduğunu, bu yüzden PKK'nın çekilmesini ümit ettiklerini söyledi.

Irak Kürdistanı Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK'nin Şengal'de bulunmasının bölgenin kalkınması ve istikrarının önünde bir engel olduğunu söyledi.

Irak Kürdistanı Başbakanı Barzani, Rudaw'a verdiği röportajda, PKK'nin Şengal'deki varlığı ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Erbil'e yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yapılan toplantıda Irak Kürdistanı Cumhurbaşkanı Mesud Barzani'nin Fransa'nın siyasi ve askeri yardımlarının devam ettirmesini talep ettiğini belirterek Musul sonrası da Irak'taki bütün etnik grupların başarılı olacağı bir çözüm için siyasi meselenin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulandığını aktardı.

Hollande'ın ziyaretinin önemli bir mesaj içerdiğini söyleyen Barzani, “Fransa Cumhurbaşkanı 2 yıl önce buraya geldiğinde çok kötü bir durum söz konusuydu, IŞİD Erbil'e 30 kilometre uzaklıktaydı. Kendisi Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret eden ilk cumhurbaşkanıydı. Aradan 2 yıl güçtikten sonra onun tekrar Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etmesi Fransa'nın bölgeye karşı sahip olduğu duygu ve desteğin bir göstergesidir." dedi.

Peşmerge'nin mücadelesi ve uluslararası desteğin sonucunda IŞİD'in işgal ettiği bölgelerin büyük bir bölümünü yeniden kurtarıldığın belirten Barzani, mevcut savaşta Irak'a destek verenlere teşekkür etti.

IŞİD'in kontrolünden çıkarılan bölgeleri kalkınması ilişkin ise Barzani şunları söyledi: “Bu bölgeler konusunda yardım talep ettik. Ama yardıma ihtiyacı olan sadece o bölgeler değil. Ama doğrusu önce 1 milyon 800 bin göçzedeyi ağırlayan Kürdistan Bölgesi desteklenmeli. Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası konuşulmadan önce çok sayıda insanı ağırlayan Kürdistan Bölgesi'nin nasıl desteklenmesi konuşulmalı.”

Şengal'deki PKK varlığına da değinen Barzani, "Bizim politikamız açık, biz daha önce Şengal halkını IŞİD teröristlerinden kurtarmak için yardım eden bütün güçlere teşekkür ettik. Şimdi PKK'nin Şengal'de bulunması bölgenin kalkınması ve istikrara engel teşkil eden bir faktör. Bu yüzden PKK'nin çekilmesini ümit ediyoruz. Hem PKK'nin hem de Kürdistan'ın hem de bölgenin menfaati bu yönde.” diye konuştu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55