,
  • BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Barakazi'den "rant" iddialarına ilişkin açıklama

Barakazi'den "rant" iddialarına ilişkin açıklama
Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, imar planında yapılan değişiklikle rant sağlandığı yönündeki iddialara cevap verdi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, imar planında yapılan değişiklikle rant sağlandığı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, imar planında yapılan değişiklikle rant sağlandığı yönündeki iddiaları ilişkin yaptığı açıklamada, “Mecliste oy birliğiyle alınan kararla, üç mahallemizde belirli bölgelerdeki onlarca vatandaşın tapu ve yapı ruhsatı sorunu çözüme kavuştu” dedi.

Barakazi, bazı ulusal ve yerel basın organlarında imar planı değişikliğine ilişkin yer alan iddialara cevap verdi.

“Yeşil alanlar yapı alanına dönüştürülerek birilerine peşkeş çekiliyor” iddialarını reddeden Barakazi, 9 Mart 2016 tarihinde Belediye Meclisinde görüşülerek oy birliğiyle alınan kararla, 2/B kapsamında bulunan onlarca vatandaşın tapu ve yapı ruhsatı sorununun çözüldüğünü söyledi.

Barakazi, “Bahçelievler, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Recep Tayyip Erdoğan mahalleleri ile Düzağaç İlköğretim Okulu, TOKİ Cami konutları ve Şemo deresine kadar bulunan yamaçta ikamet eden vatandaşlar, imar planındaki ‘park, kent park’ düzenlenmesinden dolayı tapu ve yapı ruhsatı sorunu yaşamaktaydı. 25 yıla aşkındır bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda Meclis Başkanlığına sunulan teklif, gündeme alınarak görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. İmar planında park alanları olarak görülen bölgeler yapı alanına dönüştürülerek, vatandaşların tapu ve yapı ruhsatı problemi çözüldü. Bu anlamda tüm meclis üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

“Kimseye rant sağlamadık”

Şehit Mustafa Gündoğdu, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi ile Düzağaç bölgesinde ikamet eden yüzlerce vatandaşın 2/B kapsamında tapu sorununun çözüldüğünü belirten Barakazi, şunları söyledi: “Haber konusu olan Begüm Sokak’taki yapılarda ikamet eden vatandaşlar da 25 yıla aşkındır bu sorunu yaşıyordu. Bu bölgeyle birlikte tespit edilen yerlerde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için meclisimiz böyle bir karar verdi. Yeşil alandan yapı alanına dönüştürülen yapılar veya arsalar hiç kimseye peşkeş çekilmedi. Meclisimiz birilerine rant sağlamak için bu kararı onaylamadı, yıllardır süregelen mağduriyeti ortadan kaldırmak için bu kararı onayladı. Basına demeç vererek talihsiz açıklamalarda bulunan ve kamuoyunda belediyemizin adını kirletmeye çalışan şahısları esefle kınıyorum. Milletimizin menfaatine olabilecek bütün işlerin arkasında olduğumuzu, vatandaşlarımıza zarar verebilecek bütün işlerden de kaçındığımızı belirtmek istiyorum. Bugüne kadar herhangi bir şahsa veya bir kesime rant sağlamak için değil, halkımıza layıkıyla hizmet etmek için bu makamlardayız.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55