,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Balıklıgöl’de basın mensuplarının engellenmesine tepki

Balıklıgöl’de basın mensuplarının engellenmesine tepki
Kamuya açık bir alanda yapılan engellemeyi doğru bulmadıklarını belirten basın temsilcileri, yetkilileri göreve çağırdı.

Şanlıurfa’da görev yapan gazeteciler, inanç turizminin en önemli yerlerinden olan Balıklıgöl Platosu ve Eyüp Peygamber makamında haber yapmak isteyen meslektaşlarının engellenmesine tepki gösterdi.

Şanlıurfa’nın turizm açısından tanıtılması için bir taraftan büyük çalışmalar yapılırken, kentin önemli turizm merkezlerinde yaptıkları haberleriyle bölgeyi tanıtmaya çalışan basın mensuplarına yönelik keyfi muamele ise tepki çekiyor.

Kamuya açık bir alanda yapılan engellemeyi doğru bulmadıklarını belirten basın temsilcileri, yetkilileri göreve çağırdı.

Zaman zaman Balıklıgöl Platosunda haber amaçlı giden basın mensuplarının engellediğini duyduğunu ifade eden Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ömer Dodanlı, “Aslında sinema ve benzeri film çekimlerinde Şanlıurfa Valiliğinden izin alınması gerekiyor. Ancak röportaj ve kamuoyu gündemi ile ilgili zaman zaman engellemeler yapılmaktadır. Ama bunların yönetmenlikte olmadığını da biliyoruz. Özellikle ikisini aynı sınıfa koyup basın mensubu arkadaşlarımıza engellemeler çıkarılıyor. Bunların önüne geçilmesi lazım.” dedi.

Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haber yapan basın mensuplarına yönelik engel çıkarılmasının Şanlıurfa’ya zarar verdiğini ifade eden Dodanlı, Valiliğin bu konuda güvenlik görevlilerini uyarması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Valiliğini bu tür olayların önüne geçmesi için basın cemiyetleri ile bir toplantı yapmaya davet eden Dodanlı, bu konuda cemiyet olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Valiliğinin Balıklıgöl Platosunda görev yapanların bilinçlendirmesi gerektiğini belirten Urfastar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Ayhan da şunları ifade etti:

“Şanlıurfa Balıklıgöl havzası Şanlıurfa turizmin en yoğun olduğu yerlerdendir. Orada tabii ki güvenlik önlemleri alınmalıdır. Fakat bu güvenlik önlemleri alan görevliler görevlerini bilerek yapmalıdırlar. Bu amaçla valilik, bu arkadaşları bilinçlendirmesi lazımdır. Orada ticari amaçla yapılan işler belgesel, sinema gibi çekimlerde izin belgesi olmalıdır. Ama bunun yanında kamuoyuna hizmet eden, basın sektöründe çalışan muhabirler ve kameramanlar görevlerini yapmak zorundadırlar. Bunun için bu arkadaşlar kendileri onlara yardımcı olurlarsa ayrıca güvenlik de sağlanmış olacak. Hem Urfa tanıtılacak hem de şehrin kültür ve turizm gelirleri artacaktır.”

İnanç turizminin kalbi olan Balıklıgöl Platosu ve Eyüp Peygamber makamında haber yapmaya giden muhabirlerin oradaki güvenlik görevlileri tarafından sürekli engellendiğini hatırlatan İlke Haber Ajansı (İLKHA) Şanlıurfa Temsilcisi Osman Gülebak ise bu konuda hem sahadaki görevlilerin hem de platonun güvenliğini sağlayan yönetimin eksik bilgiye sahip olduğunu belirtti.

Bu tür yerlerde film, belgesel, TV programı çekimleri ile haber için yapılan röportajların ayırt edilemediğini ve bu durumun tüm basın mensupları için sürekli tekrar ettiğini belirten Gülebak, “Geçenlerde başka bir ajans, Şanlıurfa turizmini konu alan haber için Balıklıgöl’e gidiyor. Onu da aynı şekilde engellemişler. Muhabir arkadaşlarımız, her habere gittiğinde mutlaka bizi arayıp sorun olduğunu söylüyorlar. Biz de gerekli yetkili makamları arayıp konuşuyoruz. Yapılanın yanlış olduğunu anlatıyoruz, izin veriyorlar. Ama bu sorun her seferinde yine devam ediyor. Oradaki görevlilerin sorduğu soru şu ‘sen ulusal mısın, yerel misin?’ Yerelsen izin var, ulusal isen izin yok. Böyle bir kanun var mıdır? Burada hem plato yönetimi hem de sahadaki görevliler bilinçlendirilmelidir.” dedi.

Öte yandan, konu ile ilgili görüştüğümüz Şanlıurfa Valiliğinden yetkili, Balıklıgöl'de haber amaçlı çalışmanın önünde herhangi bir yasağın olmadığını, izin alma konusunun ise belgesel, film ve TV programları için geçerli olduğunu, yaşanan engellemeleri ise tasvip etmediklerini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55