,
  • BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

'Balfour Deklarasyonu hiç gündeme getirilmedi'

'Balfour Deklarasyonu hiç gündeme getirilmedi'
Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele veren Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu, düzenlemiş oldukları basın açıklamasında, bu yıl Cumhurbaşkanının gündemine almamasıyla Balfour Deklarasyonunun konuşulmamasından dert yandı.

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu tarafından her hafta Filistinli Müslümanlara destek amacıyla düzenlenen basın açıklaması bu hafta da devam etti.  Bu haftaki açıklamada Filistin devletini parçalayan Balfour Deklarasyonuna değinilmeye devam edildi.

Balıklıgöl Dergâh Camisi'nde bu hafta 98'incisi düzenlenen basın açıklamasını platform adına Hanım Mengi okudu.

Kudüs için ne yapılırsa az olacağını ifade ederek basın açıklamasına başlayan Mengi, "Yaptıklarımızı, ilk kıblemiz, miraca ev sahipliği yapmış, kıyamete kadar çevresi bereketlendirilmiş kutsal mabedimize yapmış olduğumuzu unutmayalım. Bugün 98'incisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa'dan Kudüs'e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

video

98 haftadır siyonist zulmü altında bulunan Müslümanlara destek olmaya çalıştıklarını belirten Mengi, "Bu süre zarfında elimizin, dilimizin, gücümüzün yettiği kadar konuyu haftalık gündemler hâlinde irdeleyerek, dualarımızı yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hür Filistin Devleti'nin başkenti Kudüs ve Filistin topraklarında zulüm ve işgal bitene kadar devam ettirmeyi de planlıyoruz. Bu süre zarfında gerek medya, sosyal medya ve dualarımız vasıtasıyla birçok Gönüllü Kudüs Annesi ve anne adayının konuyla alakalı olarak bilgilenmesini sağlamış olduk. Bu vesile ile sayısız Kudüs annemizin ve anne adayı hanımefendinin konunun üzerine daha fazla dikkatlerini çekmeye de aracı olduk ve dualar ile olsun, boykotlarla olsun bir nebze de olsa faydalı olmaya çalıştık, çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Siz değerli Kudüs annelerimiz ve anne adaylarımız ile basın mensupları ve destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Desteklerinizin artarak devamını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Geçen hafta basın açıklamalarında Balfour Deklarasyonuna dikkat çektiklerine değinen Mengi, "Geçen haftaki Kudüs Dua buluşmamızda Filistin'de yaşanan işgalin başlangıcına neden olan Balfour Deklarasyonun 102.yıldönümünü burada irdelemeye çalıştık. Balfour Deklarasyonu sonrasında yaşanan süreçleri olabildiğince irdeledik. Kudüs Anneleri Platformu olarak ülkemizde ve dünyada Filistin meselesi ile ilgili gündemi yoğun takiplerimizde ülkemizde görmüş olduğumuz elim bir tespiti burada paylaşmak istiyoruz. 'Bizim İçin Birlik Kudüs'tür. Kudüs'ün Yolu Ayasofya'dır. Gündemimizdeki Kudüs Kadar Ümmetiz' düsturuyla hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Balfour Deklarasyonu tespitlerine devam eden Mengi, "İki yıl önce Balfour Deklarasyonun 100. yıldönümü olması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu gündeme getirmesi vesilesiyle sosyal medyada gündem olan Deklarasyon konusu bu yıl Zât-ı Âlilerinin yoğun gündemi nedeniyle gündeme getirmemesi sonucu, konu gündeme taşınmamış oldu. Kudüs Anneleri Platformu olarak bizim bu noktada uyarımız güncel gündemlerde yaşamak yerine ümmetin sorun ve sıkıntılarına yoğun bir şekilde irdelemeli, çözümleri için mücadelelerde yer almalıyız. Unutmayalım ki ümmet bu haldeyken bizlere büyük sorumluluklar düşüyor, sorumluluklarımızın bilincinde ve farkında olmalı, bu farkındalık doğrultusunda da yaşamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Filistin'de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz." diyen Mengi, şunları söyledi:

"Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 85. Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3'üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Siyonist israil'e buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa'dan, Tel Aviv'e haykırıyoruz. Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır." dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55