,
  • BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Bakanlardan Viranşehir'de ortak açıklama

Bakanlardan Viranşehir'de ortak açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa Viranşehir'de patlama sonrası Adliye Sarayı'nın bahçesinde ortak basın açıklaması yaptılar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ortak açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısının ardından ilçeye gelerek saldırı bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bakanlar, incelemelerin ardından Adliye Sarayı'nın bahçesinde ortak basın açıklaması yaptılar.

bakanlardan-viransehirde-ortak-aciklama-003.jpgİlk olarak söz alan İçişleri Bakanı Soylu, "Sükûnetin istikrarını bozmaya çalışan bu önemli zamanda bizim her mekanizmamızı etkileyen unsurlara ulaşacağız. Çok kısa bir süre önce gerek Viranşehir'de gerek Şanlıurfa'da ve başka yerlerde bu eylemleri gerçekleştiren unsurlara gereken dersi vermiştir. Dün gece olayla ilgili 26 kişi gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz görevlerini yapacaklardır. Millet emin olsun ki nerede olursa olsun bu menfur olayı gerçekleştirenlere cezası verilir. Bu tabloyu gördükten sonra direk mazlum insanların hayatlarına kast eden hiçbir vicdan bunların cezasız bırakılacağını kabul edemez. Onun için burada bu kararlılığımıza aynı iradeyle devam edeceğimizi ifade ediyoruz." dedi.

"Vatandaşlarımızın hasarı karşılanacak"

Yetkililerin, saldırının gerçekleştirildiği bölgede hasar tespit çalışmalarına devam ettiği bilgisini veren Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Vatandaşlarımızın bütün hasarları karşılanacaktır. Şu an herkesin emin olmasını isteriz ki bu konuda hem Cumhurbaşkanı'mız hem de Başbakan'ımızın talimatları açık ve nettir. Arkadaşlarımız bu temasları sürdürecek. En kısa zamanda karşı karşıya kaldıkları bu durum telafi edilecek. Bu vesileyle başta masum evladımıza ve 27 yaşında hayata gözlerini yuman İbrahim Kete'ye Allah'tan rahmet dilerim. Başta aileleri olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Hiç endişe etmesinler. Bu terör örgütü denilen alçaklar sürüsünü elbette ki bu ülkeden söküp atacağız."

bakanlardan-viransehirde-ortak-aciklama-002.jpg"Saldırılar adaletimize, birliğimize ve kardeşliğimize yapılmıştır"

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Adalet Bakanı Bozdağ, "Türkiye'nin terörle mücadelesinin dün olduğu gibi bugün de yarın da daha etkili daha kararlı bir şekilde olacağından kimsenin endişesi olmasın. Yargı görevini yapan hâkimlerimize, savcılarımıza, zabıt kâtiplerimize, mübaşirlerimize, onların ailelerine ve adliyelerde çalışan ve onları kurumaya çalışan güvenlik güçlerimize terör saldırılarının amacı nettir. Saldırılar adaletimize, birliğimize ve kardeşliğimize yapılmıştır. Ben buradan tekrar yargı camiamıza ve Viranşehir halkına başsağlığını diliyorum." ifadelerini kullandı.

bakanlardan-viransehirde-ortak-aciklama.jpg"Bu saldırı sadece yargıya değil Viranşehir halkına yapıldı"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik ise "Olay duyulur duyulmaz İçişleri ve Adalet Bakanı'mızla ilk dakikadan itibaren sürekli irtibatta olduk. Hemen ilk fırsatta da Viranşehir'e intikal ettik. Burada yapılan saldırı sadece yargıya değil 250 bin nüfuslu Viranşehir ilçemize yapılmıştır. İnsanlığa yönelik bir saldırıdır. Eğer Türkiye'mizde ve bölgemizde bu canilerin ne yaptıklarını görmeyen ve hissetmeyenler varsa şu Viranşehir'deki acı tabloyu görmelerini ve bu canilerin ne yapmak istediklerini, onların da hissedecekleri inancı içerisindeyim. Telin ediyoruz ve lanetliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

bakanlardan-viransehirde-ortak-aciklama-001.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55