,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Bakanlar Soylu ve Kaya, Aybüke öğretmenin okulunda ilk ders zilini çaldı

Bakanlar Soylu ve Kaya, Aybüke öğretmenin okulunda ilk ders zilini çaldı
İçişleri Bakanı Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, PKK saldırısında hayatını kaybeden öğretmen Şenay Aybuke Yalçın’ın Batman'ın Kozluk ilçesinde görev yaptığı okulda yeni eğitim-öğretim yılının açılış programına katıldı.

İçişleri Bakanı Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, PKK'nın saldırısında hayatını kaybeden öğretmen Şenay Aybuke Yalçın’ın Batman'ın Kozluk ilçesinde görev yaptığı okulda yeni eğitim-öğretim yılının açılış programına katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, 9 Haziran'da Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lılar tarafından Kozluk İlçe Belediye Başkanının aracına düzenlenen silahlı saldırıda kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın görev yaptığı okulda düzenlenen programa katıldı.

Bakanlar Soylu ve Kaya’yı ilçeye gelişlerinde, Vali Ahmet Deniz, AK Parti İl Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurumları, okul öğretmen, öğrencileri ve vatandaşlar karşıladı.

Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

"Biz bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu biliyoruz"

Burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Soylu, "Mücadelemiz bir şey içindir. Sevgili gençler! Biz bu coğrafyayı seviyoruz. Biz insanları seviyoruz. Bizim inancımız bize der ki; insanlar yeryüzünde Allah’ın elçileridir. Onlara hizmetin, yakınlığın, onlara sevdanın, bakışın aslında Allah’a yakınlık olduğunu biliyoruz. Biz bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu biliyoruz. İyiliklerin imtihanı, kötülüklerin imtihanı. Başarıların imtihanı, başarısızlıkların imtihanı. Saygının, saygısızlıkların imtihanı. Sadakatin, sadakatsizliklerin imtihanı. Anne, babaya, ülkeye bağlılığın imtihanı. Onlara bağlı olmamanın imtihanı. Öğrenmenin, öğrenmeye karşı koymanın imtihanı. Bizim için öteki dünyanın temel dünya olduğunu, esasın ahret olduğunu biliyoruz. Bunun için attığımız her adımı da böyle değerlendiriyoruz. 22 yaşında bir genç insan işte bu duygularla buraya geldi. Acaba bir müzik notası nasıl öğretebilirim? Acaba sevgi sözcüklerini nasıl öğretebilirim? Diyerek bununla beraber buraya geldi." dedi.

"Hepimiz bıktık terörden. Onların silahlarından, onların bizi ayrıştırmalarından, etnik kökenleri üzerinden tarif etmelerinden bıktık" diyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendimizi anlatamamaktan bıktık. Bilmenizi istiyorum ki, yepyeni bir ufuk, umut önümüzde açılmaktadır. Bu yılın birinci dersi Şenay Aybuke Yalçın’dır. Necmettin öğretmendir. Bu yılın birinci dersi onların bize anlattıkları, sunduklarıdır. Biz hayrın ve hakkın hakim olmasını istiyoruz. Tek derdimiz budur. Hepimiz başka yollardan gidebiliriz, ama hedefimiz budur. Sizler dünden bugüne daha sorumlusunuz. Hayallerinizden, özünüzden sakın ayrılmayın. Bizim medeniyetimiz bize yeter. Anne, baba ve öğretmenlerimizin bize öğrettikleri bize yeter. Bize bu toprakların öğrettikleri yeter. Şenay Aybuke Yalçın bize bıraktığın emanet emin ellerdedir."

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

"Asla başaramadılar ve başaramayacaklar"

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Aybuke, sadece sizin öğretmeniniz değildi sevgili gençler. O sizin aynı zamanda arkadaşınızdı, örnek aldığınız bir ablanızdı. Hain teröristler, karnesini verip yola çıktığı gün Aybuke kardeşinizi hedef aldılar. Çünkü Aybukelerin olduğu buradaki kahraman öğretmenlerimiz gibi sarsılmaz eğitim ordularının olduğu yerde ne terör barınabilir ne de teröristler amacına ulaşabilirdi. Aybukemizi, onunla birlikte Necmettin Yılmaz kardeşimizi katlettiler. Batmanlı evlatlarımızın korkacağını zannettiler. Sinecek, teröre teslim olup, kalemden uzaklaşacaklar zannettiler. Ama gördüğünüz gibi terör asla başaramayacak. Başaramadılar ve başaramayacak." ifadelerini kullandı.

"İlk dersimiz 15 Temmuz milli irade zaferi olacak"

Türkiye’nin her köşesini ilim ve irfanla aydınlatmaya devam edeceklerini vurgulayan Kaya, "Aybukemizin de Necmettin öğretmenimizin de onların geride bıraktıkları arkadaşları olan buradaki kahraman öğretmenlerimizin de biliyoruz ki davası aynı dava. Bu dava savaş ve cehaletle beslenen teröre teslim olmama davası, bu toprakların bereketini, huzurunu, geleceğini çalmaya kalkışanlara mücadele davası, bu davayı omuzlayan eğitim ordumuzun bütün kahraman evlatlarına minnettarız. Ülkemizin her köşesini ilimle, irfanla aydınlatmaya devam edeceğiz. İşte bu nedenle ilk dersimiz 15 Temmuz milli irade zaferi olacak." diye konuştu.

"Yavrularımızı okul yolundan alıp dağlara kaçırdılar"

En büyük savaşlarının cehalete karşı olduğuna işaret eden Kaya, "Cehalete karşı mücadele etmeyen, bu mücadelede varlık göstermeyen her toplum çökmeye mahkumdur. Bunu asla unutmamamız gerekiyor. Terörün neden eğitimi hedef aldığını da aslında çok iyi okumamız gerekiyor. İşte 15 Temmuz’u gerçekleştiren hain terör örgütü FETÖ, eğitim kisvesi altında yıllarca gençlerimizi zehirlediler. Dinimizi istismar ettiler. Ve diğer terör örgütü PKK… Ailelere, 'Çocuklarınızı okula göndermeyeceksiniz' diye tehdit ettiler. Yavrularımızı okul yolundan alıp dağlara kaçırdılar. Ama bir şeyi unuttular; kalem kılıçtan keskindir diyen bir medeniyetin evlatları asla silaha teslim olmadı ve de olmayacak. Evlatları ilk emri ‘oku’ olan dinimizin ulvi öğretileriyle besleyen ailelerimizin evlatları cehalete nasıl teslim olabilir. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen ecdadımızın yolunu bu sapkın teröristlerin yoluna değişir mi bu millet? Elbette değişmedi, değişmeyecek." dedi.

Açıklamaların ardından Bakanlar Soylu ve Kaya, Şenay Aybuke Yalçın’ın resimlerinin olduğu bölümde hatıra defterine not yazarak, müzik ve Yalçın’ın mesai arkadaşlarının bulunduğu sınıfı ziyaret edip, öğrencilerle bir araya geldi. (İLKHA)

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı


Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

Minibüs bisikletliye çarptı: Bir yaralı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55