,
  • BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Bakan Yanık: 369 depremzede çocuk ailelerine teslim edildi

Bakan Yanık: 369 depremzede çocuk ailelerine teslim edildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada "Şu anda bizde kayıtlı 1362 çocuk var, 369'u ailelerine teslim edildi. Halihazırda 291 çocuğun kimliklerini tespit edemedik ama çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Ankara'ya getirilen depremzede bebekleri ziyaret etti. Bakan Yanık, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yanık, "Deprem sebebiyle zarar görmüş ve halihazırda refakatsiz diye tanımladığımız ebeveynlerinden uzak olan çocuklarımızla ilgili, şu anda Bakanlık olarak bizde kayıtlı bin 362 çocuğumuz var. Bunlardan bugüne kadar sisteme kaydedilen bin 362 çocuğumuz. 369'u aileleri kimlikleri tespit edilerek ailelerine teslim edildiler. Hastanede takip edilen çocuk sayımız 792. Kuruluşlarımıza aldığımız çocuk sayısı 201. Bu çocuklarımızdan bin 71'inin kimliklerini tespit ettik. Kimlik tespitinde hem bizim hem Sağlık Bakanlığımızın kayıtları karşılıklı bir bütünlük içerisinde kimlikleri tespit etmeye devam ediyoruz." dedi.

291 çocuğun kimliklerinin henüz tespit edilemediğini belirten Yanık, bunlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"Çocuklarımızın ailelerini bulmadan, kimlik tespiti yapmadan herhangi bir işlem yapmamız mümkün değil"

Yanık, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız ile alakalıda muazzam bir şefkat sağanağı ile karşı karşıyayız. Çocuklarımızın bu sosyal koruma kalkanının içerisinde olmasını bilmekten son derece mutluyuz. Koruyucu ailelik sistemi Bakanlık olarak çok teşvik ettiğimiz, çok önerdiğimiz ve bu süreçte de kamuoyunun dikkatine sunduğumuz bir mekanizma. Fakat deprem bölgesinden gelen çocuklarımızla alakalı belli bir takım süreçler var. Birincisi ve hepsinden önceliklisi çocukların kimlikleri belli değilse bir defa kimliklerinin tespit edilmesi. Aile fertleri yaşıyorsa onlarla buluşturmak. Çocuklarımızın ailelerini bulmadan, kimlik tespiti yapmadan herhangi bir işlem yapmamız mümkün değil.

Eğer çocuklarımız ile alakalı kimlik tespitini yaptık, aile fertleri yok ve devlet korumasına almamız gereken çocuklarımız ise deprem çocuklarımız da dahil olmak üzere bunları normal koruyucu ailelik sisteminin içine girmiş, gerekli tetkiklerin, takiplerin, denetlemelerin yapıldığı ve koruyucu aile olabilirliği onaylanmış ailelere tabiki koruyucu ailelik noktasında çocuklarımızla buluşturabiliriz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55