,
  • BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Varank: Türkiye elektrifikasyon da öncü ülkelerden biri olacak

Bakan Varank: Türkiye elektrifikasyon da öncü ülkelerden biri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "ELDOR’un da destekleriyle Türkiye elektrifikasyon da öncü ülkelerden biri olacak ve buradan dünyaya sattığımız ürünlerin yanında Türkiye’deki üreticiler de ürünlerini buradan tedarik etmeye başlayacak." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dünyanın en büyük ateşleme bobini fabrikasında incelemelerde bulundu.

İzmir’deki fabrikadaki üretimin yüzde 100’ünün ihraç edildiğini ifade eden Bakan Varank, "Dünya pazarının yüzde 26’sını elinde tutuyorlar. Geçen sene 200 milyon avroluk ihracat yaptılar." dedi.

Varank, yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde yüksek kabiliyetleri olan bir ülke olduğunu söyledi.

Bu kabiliyetleri hem yerli hem de yabancı yatırımcılar eliyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Varank, "ELDOR firması da otomotiv endüstrisinde dünyadaki güçlü firmalardan bir tanesi. Türkiye’de ELDOR’un 5 fabrikası var. Onlardan bir tanesinin içerisindeyiz. Burası ateşleme bobinleri üreten bir fabrika ve buradaki üretimin yüzde 100’ü şu anda ihracata gidiyor." dedi.

Elektrikli araç yatırımına teşvik

Varank, ELDOR’un geçen sene Türkiye’den 200 milyon avroluk ihracat yaptığını belirterek,  "Biz ELDOR’un yakın zamanda yapacağı elektrikli otomobillerle ilgili bir yatırımı da desteklemek üzere teşvik belgesi düzenlemiştik. Arkadaşlarımız şu anda o yatırımı hayata geçiriyorlar." diye konuştu.

 Otomotiv endüstrisi dönüştükçe tedarikçi firmaların da kendilerini geliştirdiklerini, güncellediklerini anlatan Varank, "ELDOR firması da elektrifikasyona yönelik elektrikli motorların gündeme gelmesiyle çok ciddi Ar-Ge faaliyetleri, yatırım ve üretim yapan bir firma konumuna geliyor. Burada sevindirici olan taraf otomotiv endüstrisinde böyle kabiliyetleri olan bir firmayı Türkiye’de misafir etmemiz ama daha da önemlisi bu şirketin kabiliyetlerinin ve geliştirdiği teknolojilerin önemli bir kısmında Türk vatandaşlarının imzası olması." ifadelerini kullandı.

"Türkiye elektrifikasyon da öncü ülkelerden biri olacak"

Varank, fabrikada üretilen ürünlerin birçoğunu Türk mühendislerin geliştirdiğini, dizayn ettiğini vurgulayarak "Buradan çıkan ürünler dünyanın en büyük markalarında Avrupa’da aklınıza gelebilecek Porsche’sinden BMW’sine kadar her türlü otomobilde kullanılıyor. Burası bir ateşleme bobini fabrikası. Özellikle hibrit motorlu araçlara yönelik elektrik motorları ve şarj aparatlarıyla ilgili ürünlerini bize gösterdiler. ELDOR’un da destekleriyle Türkiye elektrifikasyon da öncü ülkelerden biri olacak ve buradan dünyaya sattığımız ürünlerin yanında Türkiye’deki üreticiler de ürünlerini buradan tedarik etmeye başlayacak." diye konuştu.

Yatırımlarını Türkiye’ye yapıyor

ELDOR’un dünya pazarının yüzde 26’sını elinde tuttuğunun altını çizen Varank, "Bu çok ciddi bir kabiliyet. Firmanın sahibi bir İtalyan ama 30 yıldır ülkemizde bulunuyor. Eşi Türk, dolayısıyla Türk dostu bir İtalyan ama yatırımlarının da en büyüklerini Türkiye’ye yapan bir İtalyan. Biraz önce de söyledim firmanın sahibinin İtalyan olması önemli değil. Çünkü burada geliştirilen know-how, burada geliştirilen teknolojinin altında Türk vatandaşlarının imzası var." dedi.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55