,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Bakan Varank, gençlerden bilişimde ve siber güvenlikte kendilerini geliştirmelerini istedi

Bakan Varank, gençlerden bilişimde ve siber güvenlikte kendilerini geliştirmelerini istedi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya'da Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirilen Kalkınma Ajansları Siber Vatan Projesi sertifika töreninde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilere programlara nasıl katıldıklarını, hedeflerini soran Varank, onlara kendi işlerini kurmaları yönünde de tavsiyelerde bulundu.

Siber Vatan Projesi'nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bağlı kuruluşu Kalkınma Ajanslarıyla fikirden itibaren geliştirip uygulamaya konulan bir proje olduğunu anlatan Varank, proje ile gençlerin temel eğitim aldıktan sonra uzmanlaşarak Türkiye'nin ihtiyacı olan alanlarda kendilerini bilişimde ve özellikle siber güvenlikte geliştirmelerini istediklerini söyledi.

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi ile Siber Vatan Projesi ile bir sinerji oluşturduklarını aktaran Varank, Savunma Sanayii Başkanlığının bir siber güvenlik kümelenmesi olduğunu ve bu alanda faaliyet gösteren şirketleri bir araya getirip Türkiye'nin geleceği açısından çok değerli işlere imza attıklarını kaydetti.

Gençlere imkan verildiği ve önü açıldığı takdirde başaramayacakları hiçbir husus olmadığının altını çizen Varank, bugün dünyanın konuştuğu insansız hava araçlarını üretenlerin yaş ortalamasının 30'un altında olduğunu ve çok sayıda genç yazılımcının, girişimcinin çok önemli projeleri hayata geçirdiğini bildirdi.

Gençlerde müthiş kabiliyetler gördüklerini belirten Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"20 yılda Türkiye'ye yaptığımız yatırımların şu anda karşılığını görebiliyoruz. Türkiye'de şu anda 208 üniversitemiz var. İktidara geldiğimizde Türkiye'de kağıt üzerinde 5 teknopark vardı, şu anda 90'ın üzerinde teknoparkımız var."

Antalya'daki teknoparkın da kapasitesinin tamamen dolduğunu ifade eden Varank, sadece Türkiye'den değil, yabancı ülkelerden de yatırımcıların firmalarını buradaki teknoparklara taşımak için başvurularda bulunduklarını bildirdi.

Araştırma altyapıları, TÜBİTAK ile öğrencilere ve bilim insanlarına verilen desteklerle Türkiye'de müthiş bir ekosistem oluşturulduğunu belirten Varank, bu yatırımlarla öğrencilerin kendi yollarını çizebildiklerini, girişimci olabildiklerini söyledi.

Öğrencilere kendi işlerini kurmaları yönünde önerilerde bulunan Varank, şunları kaydetti:

"Eğer üniversiteye başlıyorsanız, kafanızın geri planındaki ilk düşünceniz 'Ya ben bu okuldan mezun olayım, şurada bir şirkete gireyim, maaşımı alayım, başım ağrımasın.' olmasın. Eğer üniversiteye başlıyorsanız, devletin özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın çok ciddi destekleri, bursları, girişimcilik alanında yönlendirmeleri var. 'Ben acaba kendi girişimimi nasıl kurarım, iş arayan değil, iş veren nasıl olabilirim?' Genç arkadaşlarım bence ilk önce bunu düşünerek eğitim hayatlarına başlasınlar. Verdiğimiz imkanlardan faydalanmaya çalışsınlar. Kendi girişimlerini kursunlar, kendi yol haritalarını kendileri çizsinler. Kendi ayaklarının üstünde dursunlar. Böylece daha başarılı, daha katma değerli işlere imza atabilirler. Hayatınızın başlarında alacağınız risklerin size getirileri çok daha fazla olacaktır."

Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının TÜBİTAK ve KOSGEB destekleriyle sektörde ilerlemek, kendi girişimini kurmak, farklı alanlarda çalışmak isteyen gençlere çok ciddi destekler verdiğini anlattı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55