,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Varank: CHP medeniyet yolculuğu önündeki takozdur

Bakan Varank: CHP medeniyet yolculuğu önündeki takozdur
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca (DAP) tarafından restorasyonu yapılan tarihi Peynirciler Çarşısı'nın açılışını yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "CHP medeniyet yolculuğu önündeki takozdur. Çünkü bunlar Türkiye’nin gelişmesi yönünde attığımız tüm adımlara bugüne kadar köstek oldular." dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Van’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tekstil atölyesi ziyaretinin ardından yaklaşık 3 milyon lira harcanarak restorasyonu tamamlanan Peynirciler Çarşısı’nı gezdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Çarşı'nın 1930’lu yıllarda bin 586 metrekare üzerine inşa edildiğini ve uzun yıllar sebze pazarı olarak kullanıldığını söyledi.

Açılışta bir konuşma yapan Bakan Varank, burada iş yeri sahipleriyle görüşerek, görüş ve önerilerini dinledi.

Yeni Hükümet Sistemi ile Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdarelerinin bakanlığa bağlandığını hatırlatan Bakan Varank, “ Bölgesel kalkınma sorumluluğu çerçevesinde bölgelerimizi ve illerimizi daha ileriye nasıl götürebiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz. Her bölgenin, her ilin, kendine özgü koşulları ve özellikleri var. İllerimizin neye ihtiyacı varsa, hangi alanlarda büyüme potansiyeli varsa, biz o alana odaklanıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Peynirciler Çarşısı' da bu bakış açısının bir ürünü… Çarşımızı aslına uygun bir şekilde yeniden inşa ettik." dedi.

“CHP Medeniyet Yolculuğu Önündeki Takozdur”

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisine yüklenen Bakan Varank, şöyle konuştu: "CHP medeniyet yolculuğu önündeki takozdur. Çünkü bunlar Türkiye’nin gelişmesi yönünde attığımız tüm adımlara bugüne kadar köstek oldular. Bakın son olarak, Türkiye’nin 20 yıllık hayali olan Türkiye Uzay Ajansı'nın kuruluşunu Anayasa Mahkemesine taşıdılar. Biz bu utanç verici adımı milletimize şikâyet ettiğimizde de, telaşla bahaneler uydurmaya çalıştılar. Özrü kabahatinden büyük laflarla hala bu garabeti savunmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin hayrına, böylesine vizyoner bir işi geciktirmeye yönelik her adım bu ülkeye, gençlerimize, bilim insanlarımıza ihanettir." dedi.

Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Van’a yaptıkları yatırım tutarının 26 milyar lirayı geçtiğini, son 2 yılda Kandil’in güdümünden kurtardıkları yerel yönetimin, Van’a kazandırdıklarına vatandaşların yakından şahit olduğunu ifade etti.

Van’da hizmetlerin hızlanacağı yeni bir dönemin vatandaşları beklediğini, önemli müjdelerle kente geldiğini anlatan Varank, 10 binlerce kişi için istihdam oluşturacak yeni yatırımlar yapacaklarını, gençleri çok daha sıkı sahiplenerek onları üretime, teknolojiye ve bilime yönlendireceklerini ifade etti.

Açılış programına; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Ak Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdullahat Arvas, Van Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sinan Aslan, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Salih Allahverdi, Fazıl Tamer, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55