,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı'nı revize ediyoruz"

Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı'nı revize ediyoruz"
Gaziantep’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Kuzey Irak ile olan ticari ilişkilerin kaliteli yapabilmesi için Habur Sınır Kapısı'nı revize ediyoruz." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Kuzey Irak ile olan ticari ilişkilerin kaliteli yapabilmesi için Habur Sınır Kapısı'nı revize ediyoruz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, sınır kapılarıyla ilgili yaptıkları çalışmalara değindi. Bakan Tüfenkci, Irak ile olan ticari ilişkilerin kaliteli yapılması adına Habur Sınır Kapısı'nın yenileneceğini söyledi.

Gaziantep’in bölgenin en büyük ticaret merkezlerinden birisi olduğunu belirten Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı’nın yenileceğini belirterek, "Komşularımızla bu ticaretin yapılabilmesi için bölgenin içerisinde bulunduğu yakın coğrafyayla çok güçlü bağları ve ticari yollarının olması tartışmasızdır. Gerek Kuzey Irak ile olan ilişkilerini Habur üzerinden daha da kaliteli yapabilmesi adına ise biz Habur’da yaptığımız düzenlemelerle Habur Sınır Kapısı’nı yeniden revize ediyoruz. Yaklaşık 80 milyonluk bir yatırımla tek durak şeklinde yeniden büyüterek yeni bir dizaynla onun da inşaatını başlatacağız.” dedi.

Bakan Tüfekci, GAP Gümrük Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olan Öncüpınar, Çobanbey ve Karkamış sınır kapılarımız bölgenin gelişmesi için önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının beraber başarıyla neticelenmesi bu kapıların da önemini bir kez daha ortaya koydu. Biz burada sadece bir kapı açmıyoruz. Bir ticari koridor açıyoruz. Kardeşlik, sevgi ve barış koridoru açıyoruz. Buralarda alternatif kapılarımızın olması da bizim için çok önemliydi. Karkamış Gümrük Kapısı'nı kısa zamanda yerel imkanları devreye sokarak hayata geçirdik ve böylece bölge ticaretine özellikle de Gaziantep ticaretine büyük bir katkı verdiğini görüyoruz. A sınıfı, ithalat ve ihracatın yapılabileceği güzel işlevsel bir kapı oldu."

Türkiye'nin ekonomik büyümesini devam etmesini istediklerini ifade eden Tüfenkci, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Kızılay arasında biz bir protokol imzaladık. Cerablus, Azez ve Afrin'deki Suriyeli sığınmacıların kullanımı için yapılan hibelerin de Kızılay üzerinden yapılmasını sağlamış olduk. Protokol çerçevesinde tahsis edilen eşyalar arasında tıbbi cihazlar, akülü sandalyeler, bebek ve çocuk kullanımına mahsus eşyalar yardım malzemeleri Türk Kızılayı vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istedik. Bir yandan ticareti geliştirirken, bir yandan da AFAD, Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarımızın insani yardımlarına katkı vermek adına protokol imzaladık. Türkiye'nin 2017 yılında yakalamış olduğu 7,4'lük büyümeyi 2018'de de devam ettirmesini istiyoruz. Ticareti ve üretimi kolaylaştırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Bakan Tüfenkci’ye Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, oda başkanları ve diğer protokol üyeleri eşlik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55