,
  • BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Soylu STK ve kanaat önderleriyle buluştu

Bakan Soylu STK ve kanaat önderleriyle buluştu
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderleriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Diyarbakır’da bir otelde sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderleri ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizim medeniyetimiz Batı medeniyetine benzemez. Karakter olarak da hiç uyuşmaz. Bizim medeniyetimiz şefkat medeniyetidir. Bu topraklarda 5 vakit ezan vardır. Kulaklarımızda çınlayan, çocuklarımıza, ağaçlarımıza yol gösteren. Biz her şeyi çıkar görmeyiz. Kapımıza gelen herkesi kucaklarız, bizim bayramlarımız kimse de yoktur.” dedi.

“Bizi ezmeye, bizi başkalaştırmaya çalıştılar”

Soylu, “Uzun zamandır bizi kimliğimizden alıkoymaya çalışıyorlar. Nefsimize esir olmamak için medeniyetimizi keşfetmek önemlidir. Bu medeniyet, bu coğrafyanın aydınlığıdır. Bu medeniyet uzun zamandır saldırıya uğramaktadır. Bu medeniyetin ahlakı saldırıya uğramaktadır. Biz tam 300 yıldır gerileme dönemindeyiz. Bizi ekonomik, toplumsal ve siyasal olarak geriletmeye çalıştılar. Bizi ezmeye, bizi başkalaştırmaya çalıştılar.” şeklinde konuştu.

“Ortadoğu’yu karıştıracaklar üzerimize gelecekler”

Avrupa ülkelerine gönderme yapan Soylu konuşmasının devamında, “Almanya, Hollanda ve dış dünyanın ülkeleri Türkiye’yi lekelemek için her türlü fitneyi ekiyorlar. Bir gün istiklal mahkemeleri ile karşı karşıya kaldık. Bu millet direndi. İskipli Atıf hoca ile karşı karşıya kaldık. Bu millet direndi. Ezan-ı Muhammedisi bu milletin kulağında çınlamaya başladı.” ifadelerini kullandı.

STK’lara seslenen Soylu, “STK temsilcileri! Büyük sınavlardan geçiyoruz. Allah'ım bu Anadolu coğrafyasında yaşayanlara yardımcı ol. Bu ülkeye yardımcı ol. Biz sadece biz değiliz. Gerileme dönemini bitirdik, yükselme dönemine girdik. Ortadoğu’yu karıştırmak, vekâlet savaşları ile bu bölgeyi zayıflatmak ve kontrol altına almak istiyorlar. Biz bunları görüyorduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan hasta iken ziyarete gittiğimde bana dedi ki, ‘Bu ülkenin 6 yılı çok kritik. Memleketimiz için çok önemli. Ortadoğu’yu böyle karıştıracaklar. Böyle üzerimize gelecekler.’” diye konuştu.

“Dünyanın en pahalı toprağında yaşıyoruz”

Büyük kayıplar verilmeden bir şeylerin elde edilemeyeceğine dikkat çeken Soylu, “Bu işler büyük kayıp vermeden olmaz. Fedakârlık gerekiyor. Bu memleket büyük badireler atlattı. Irak’ın kuzeyinden Avrupa’ya petrol nasıl geçeceği anlaşılınca kıyamet koptu. Kıbrıs’ın güneyinde münhasır bölgedeki iddialar, kıyameti kopardı. Biz enerjinin köprüsüyüz. Bütün dünya için tek güvenli yer var: Türkiye. Biz dünyanın en pahalı toprağında yaşıyoruz. Bir avantajımız var, nüfus olarak üstünüz. Neden 81 ilde üniversite yapıyoruz. Neden çocukların masasına tableti koyuyoruz. 21. Yüzyıl bizim için yükseliş asrıdır. Allah’ın izniyle bu yükselişi kimse durduramaz. Her olay tekerrür etti. Yüzyıl önce başardılar ama yüzyıl sonra başarmadılar başaramayacaklar da. Bu millet akıllı bir millettir.” dedi.

“Operasyonları yapmasaydık, yatırımlar olmazdı”

Son olarak bölgede yaşanan çatışma ve operasyonlarla ilgili de konuşan Soylu, “Bu yoldan dönüşümüz yoktur. Başbakanın açıkladığı cazibe merkezleri 23 yılı kapsıyor. Eğer operasyonları yapmasaydık ki devam ediyoruz. Yatırımcı buraları tercih etmezlerdi. Batı’yı da tercih etmezlerdi.  4 bin 417 kişi ağrıda istihdam edilecek. Mardin’de 28 bin kişi, Siirt’te 7 bin kişi, Bingöl’de 8 bin 680 kişi ve Diyarbakır’da ise 37 bin kişi istihdam edilecek.” şeklinde konuştu. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55