,
  • BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Bakan Soylu: Burası Paris’ten daha önemli bir merkezdir

Bakan Soylu: Burası Paris’ten daha önemli bir merkezdir
Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayapınar Belediyesi tarafından Kent Meydanında düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Buraya doğunun Paris’i derler ama Paris’in tarihinden daha önemli bir medeniyet merkezidir." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Buraya doğunun Paris’i derler ama Paris’in tarihinden daha önemli bir medeniyet merkezidir." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayapınar Belediyesi tarafından Kent Meydanında düzenlenen iftar programına katılarak halka hitaben bir konuşma yaptı.

Türkiye’de uygulamaya konulmaya çalışılan, sürekli siyasi dayatmalarla ‘ancak böyle yaparsanız başarılı olursunuz’ diyen bir projenin tutmadığını söyleyen Soylu, PKK'nin yakıp yıktığını, doktor, hemşire ve öğretmenlerin bölgeye gelmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

Bu yapılanların, bu toprakların projesi olmadığını söyleyen Soylu, "Bu toprakların projesinde kargaşa yoktur.  Kardeşlik vardır, beraberlik vardır ve kaos yoktur.  Zahmet yoktur; rahmet vardır bu toprakların projesinde." dedi.

"Bizim çocukları alıp terörist yapamayacaklar. Allah izniyle biz onları doktor, mühendis, hemşire avukat ve öğretmen yapacağız." diyen Soylu, şunları söyledi:

"Onları bu ülkenin yarınlarına beraber hazırlayacağız. Buraya doğunun Paris’i derler ama Paris’in tarihinden daha önemli bir medeniyet merkezidir. Burası bizim sığındığımız bir medeniyettir.  Biz köksüz bir millet değiliz. Köklü bir milletiz. Annemizi, babamızı, atamızı ve mezarlarımızı bileniz. Dertleri ne biliyor musunuz? Bunları unutturmak ve yabanlaştırmaktır, bunu istiyorlar. Bizi bizden ayıramadıkları için çatlıyorlar, kıskanıyorlar. 2,9 katrilyon sadece devir aldığımız belediyelerde hizmet yaptık. 2,9 katrilyon yatırım yaptık.  Biz bir yerden hat getirmedik. Size ayrılan paranın, sizin hizmetinizde olması gereken paranın sizlerle buluşmasını sağladık. Terör örgütlerin son kırıntıları kaldı. Özellikle annelere rica ediyorum. Huzurumuzu bizden almaya müsaade etmeyin. Elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz."

Programa Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Emniyet Müdür Tacettin Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve birçok vatandaş katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55