,
  • BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Bakan Selçuk'tan "eğitimde sistem değişikliği" açıklaması

Bakan Selçuk'tan "eğitimde sistem değişikliği" açıklaması
Zeytin Dalı Eğitim Kampüsünün açılışı ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir öğrencinin eğitim sistemi sorusuna karşı "Artık ani eğitim sistemi değişikliği yok" cevabını verdi.

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir öğrenci tarafından kendisine yönlendirilen eğitim sistemi sorusuna karşı "Artık ani eğitim sistemi değişikliği yok" cevabını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl faaliyete geçirilen ve içerisinde 9 lisenin bulunduğu Zeytin Dalı Eğitim Kampüsünün açılışı ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Sabah saatlerinde Şanlıurfa Gap Havaalanı'na gelen Bakan Selçuk’u burada Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız karşıladı.

Buradan merkez Haliliye ilçesinde bu yıl faaliyete geçirilen ve içerisinde 9 lisenin bulunduğu Zeytin Dalı Eğitim Kampüsünün açılışına katılan Bakan Selçuk, 2018- 2019 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, eğitim hakkında önemli konulara değindi.

Şanlıurfa’nın bir dünya şehri olduğunu ifade eden Selçuk, "Bu şehirler sadece bizim değil hepimizin şehirleridir. Şanlıurfa dünyanın şehridir. Şanlıurfa bizim kimliğimiz ve evimizdir. Burada hepimiz birbirimizin heyecanına ve gücüne güç katarak ne yapmaya çalışıyoruz? Aslında tarihte çok geçmişten beri atalarımızın, büyüklerimizin yapmaya çalıştığı şeyi devam ettirmek istiyoruz. Yani burayı yüceltmek, insanımızı yaşatmak ve bu toprakları bereketlendirmek istiyoruz. Eğer biz bulunduğumuz sınıflarda okullarda ve dersliklerde çocuklarımızın bir gelecek tasavvuru kurmasına hizmet etmezsek inanın hepimiz vebal altında kalacağız. O sebeple bizim en büyük ibadetlerimizden birisi de çalışmaktır. Çalışmak bizim en büyük şiarımız olmalı." dedi.

"Eğitimin hakkı verilmezse herkes vebal altındadır"

Eğitimde gençlere çok büyük görevlerin düştüğünü söyleyen Selçuk, "Değerli Şanlıurfalı hemşerilerimiz! Nerede bir bina eksikse oraya bina yapmak, buranın çatısının kapatmak bizim kabine olarak da vazifemiz insan olarak da boynumuzun borcudur. Vatandaşımızın emeğinin bu tür binalara dönüşmesinden daha güzel bir şey elbette olmaz. Ama bunun bir karşılığı olmalı. Özellikle sevgili gençler size sesleniyorum! Bunu bir karşılığı olmalı. Sizler bizi hayrette bırakacak gelişmelere imza atmalısınız, yeni Aziz Sancarlar çıkarmak zorundasınız. Ben artık yeni Kazancı Bedihler duymak istiyorum. Genç nesillerden genç nefesler işitmek istiyorum. Bu sebeple bütün emeklerin hakkını vermezseniz eğer, nasıl bizde bel altında kalırsa sevgili gençler, siz de vebal altında kalacaksınız." ifadelerini kullandı.

"Her öğrenci bir cevherdir"

Eğitimde ki asıl meselenin insan kaynağının yetişmesi olduğuna dikkat çeken Selçuk, "Hepiniz bir cevhersiniz. Unutmayın ki öğretmenler ve veliler eliyle bu cevherler mücevherlere dönüşecek ve bu mücevherler de bizim geleceğimizin inşasına katkı sağlayacaktır. Bu binaların çok da önemi yok. Binalar dikilir, yeni inşaatlar yapılır. Burada önemli olan şey bizim insan kaynağımızın yetişmesidir. Bu nedenle asıl meselemiz dünyadaki büyük güçlerle rekabet edip bunu sürdürülebilir hale getirmektir. Bu mesele sizin omuzlarınızda yükselecek çünkü insanın değeriyle ve insanın eğitim kalitesiyle biz bu dünyada iz bırakıyoruz." şeklinde konuştu.

"Ani sistem değişikliği artık yok"

Burada gerçekleşen açılışın ardından sınıfları gezen Bakan Selçuk, öğrencilerle sohbet edip sorunlarını dinlerken, bir öğrencinin sık sık değişen eğitim sistemi sorusuna karşılık "Ani sistem değişikliği artık yok. Ani fren de yok, ani gaz da yok. Siz şimdi böyle liseye başladınız ya liseyi de böyle bitireceksiniz." cevabını verdi.

Yapılan açılışın ardından Necat Kuveyt- Türk Kardeşlik İlkokulunu ziyaret eden Selçuk, buradan Şanlıurfa Valiliği ziyaret ederek Şanlıurfa’nın eğitimiyle ilgili Vali Erin’den bilgi aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55