,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

Bakan Selçuk: "Siirt ekonomideki potansiyelini geliştirmeye devam edecek"

Bakan Selçuk: "Siirt ekonomideki potansiyelini geliştirmeye devam edecek"
Siirt'e gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2002'den bugüne kadar 120 bin vatandaşın İŞKUR aracılığıyla işe yerleşmesini sağladıklarını ve Siirt’in ekonomideki potansiyelini de geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

​Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Siirt’e gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Siirt’in ekonomideki potansiyelini geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Siirt’te bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2002'den bugüne kadar 120 bin vatandaşın İŞKUR aracılığıyla işe yerleşmesini sağladıklarını ve Siirt’in ekonomideki potansiyelini de geliştirmeye devam edeceklerini belirti.

Bakan Selçuk, ilk olarak Siirt Valiliğini ziyaret etti. Bakan Selçuk'u, Vali Ali Fuat Atik, Siirt Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve vali yardımcıları karşıladı. Selçuk, Valilik makamına geçerek, burada basına kapalı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Selçuk, eğitim hayatının bir bölümünün Siirt'te geçtiğini ifade ederek, kenti çok gelişmiş bir halde gördüğünü söyledi.

Siirt'i birlik ve beraberlik içinde daha ileri noktaya getirmek istediklerini vurgulayan Selçuk, "Siirt’in önemli âlimleri yetiştiren büyük mübarek bir belde ve mazisinden aldığı sorumlulukla Siirt yatırım, üretim hizmetleriyle de ülkenin gelecek tasavvurunda önemli şehirlerinden biri olacak." ifadelerini kullandı.

“Pervari’de Aile Destek Merkezi açacağız”

Bakanlıkları tarafından Siirt'te gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlere ilişkin bilgi veren Selçuk, Pervari’de çok yakında bir Aile Destek Merkezi açılacağı bilgisini veri.

Siirt'te 17 yılda 9 milyarı aşkın kamu yatırımı yapıldığını aktaran Selçuk, “Bu yatırımlar eğitim, sağlık, ulaşım, ticaret, sosyal yardımlar, sanayi gibi birçok hizmeti barındırıyor. Sadece bizim bakanlığımız alanında ise yaklaşık 2 milyar lira yatırım söz konusudur. 3 kuruluşumuzla engellilerimizin bakımını sağlıyoruz. Bakanlığımıza bağlı 2 Sosyal Hizmet Merkezimiz ve Aile Destek Merkezimiz var ve ailelerimize hizmet veriyoruz. İnşallah Pervari ilçesinde de yakında bir Aile Destek Merkezi açacağız. Aile Sosyal Destek Personelleri aracılığıyla da bugüne kadar yaklaşık 15 bine yakın hanemizi ziyaret ettik.” diye konuştu.

"Siirt ekonomideki potansiyelini geliştirmeye devam edecek"

Siirt'teki ihtiyaç sahibi vatandaşlara 17 yılda 1,5 milyar lira kaynak aktarıldığını belirten Selçuk, sosyal yardım ve hizmetlerin yanı sıra sahada da vatandaşın her daim yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

İstihdamı teşvik eden politikalarla işvereni ve işçileri desteklemeyi sürdüreceklerine dikkat çeken Selçuk, “Bugüne kadar görülmemiş bir teşvik paketi sunulduğunu ve Siirt'te bugüne kadar teşviklerden yaklaşık 7 bin iş yerinin yararlandığını, ödedikleri toplam teşvik tutarının ise yaklaşık 200 milyon lira olduğunu belirtti.

2002'den bugüne kadar 120 bin vatandaşın İŞKUR aracılığıyla işe yerleşmesini sağladıklarını dile getiren Selçuk, “İŞKUR’un Aktif İşgücü Programı'ndan da 90 binden fazla vatandaşımız yararlandı. Bu sayede Siirt'te aktif sigortalı kişi sayısı Siirt ilimizde yaklaşık 60 bine yükselmiş durumda. Siirt inşallah yeni dönemde ekonomideki potansiyelini daha da geliştirmeye devam edecek. Daha geniş bir potansiyelle istihdamı artırarak, üretime daha odaklanarak, yatırımları çekerek, inşallah Siirt'te daha güzel bir dönem olacak." şeklinde konuştu

Son olarak Denizli'deki depreme değinen Selçuk, Acıpayam'da SGK'ye verilecek prim belgelerinin süresini 1 Nisan'a kadar ertelediklerini açıkladı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55