,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Bakan Selçuk: 117 bin öğretmen açığı var

Bakan Selçuk: 117 bin öğretmen açığı var
Okulların öğretmen ihtiyacı ve ataması yapılmayan öğretmenlerin beklentileriyle ilgili olarak soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülkede okulların öğretmen ihtiyacı sayısının 117 bin 403 olduğunu açıkladı.

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülkede okulların öğretmen ihtiyacı sayısının 117 bin 403 olduğunu açıkladı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in okulların öğretmen ihtiyacı ve ataması yapılmayan öğretmenlerin beklentileriyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığına iki ayrı soru önergesi yöneltti. 

Soru önergesinde, "2018 yılı başıyla beraber kamuda öğretmen açığı sayısı kaçtır? 2018 yılı içerisinde ataması yapılması planlanan kişi sayısı kaçtır? Ücretli öğretmenliğin son bulmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?" şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

117 bin 403 öğretmen açığı var

Soru önergesini yanıtlayan Bakan Selçuk, "Bakanlığımız 11.09.2018 tarihli MEBBİS veri tabanı kayıtlarına göre öğretmen ihtiyacı 117 bin 403'dür." açıklamasında bulundu. 

2018 yılı içerisinde 20 bin öğretmen ataması yapıldığını da belirten Selçuk, "Ayrıca ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak atanmasına yönelik planlanan 5 bin öğretmenin atanma iş ve işlemleri tamamlanmış olup 11.09.2018 tarihi itibariyle 2 bin 142 öğretmenin ataması gerçekleştirilmiştir." dedi. 

Açık ücretli öğretmenlerle kapatılıyor  

Selçuk, öğretmen ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili soruyu da şekilde yanıtladı: "Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, Bakanlığımıza atama izni verilen kadro sınırlılığında ve öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılanmaya çalışılmaktadır. Öğretmen ihtiyacının bu şekilde karşılanamadığı durumlarda eğitim kurumlarında öğretim hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından ilgili mevzuatı çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından valiliklerce ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapılabilmektedir."

Diğer yazılı soru önergesinde ise atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekilerek, "Kamuoyuna da yansıdığı biçimi ile 400 bin rakamları telaffuz edilmektedir. Halen eğitimini tamamlayarak öğretmen olmaya hak kazanmış mezun sayısı kaçtır? Atama bekleyen öğretmen adayı sayısı kaçtır? Öğretmenlerde atama sorununun kaç yıl içinde ortadan kalkması planlanmaktadır? 2018 yılında mezun olması beklenen öğretmen adayı öğrenci sayısı kaçtır?" şeklinde sorular yöneltti. 

Sözleşmeli öğretmen atamaları 

Bakan Selçuk bu soruya ise şu şekilde yanıt verdi: "Eğitim öğretim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, Bakanlığımıza kullanım izni verilen kadro sınırlılığında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 sayılı Karan ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile birlikte sözleşmeli öğretmen atamaları; 668 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmen alımlarına dair 03 Ağustos 2016 tarihli ve 29790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik hükümlerince Bakanlığımızca yapılan duyurular doğrultusunda gerçekleştirilen atamalar ile giderilmektedir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55