,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Pakdemirli: THK'nın verdiği sertifikalara güvenmiyorum

Bakan Pakdemirli: THK'nın verdiği sertifikalara güvenmiyorum
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin THK uçaklarıyla tartışmalar konusuna ilişkin açıklama yaparak, THK'nın apronda 6 uçağın olduğunun bunlardan da 3'ünün motorunun olmadığını söyledi.

THK'nın yangın söndürme uçaklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, verilen sertifikalara güvenmediğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin THK uçaklarıyla tartışmalar konusuna ilişkin açıklama yaparak, THK'nın apronda 6 uçağın olduğunun bunlardan da 3'ünün motorunun olmadığını söyledi. Pakdemirli, THK'nın uçaklarıyla teşkilatının uçmak istemediğini, uçmak isteyenlere de "buyursun uçsun" dedi.

"THK siyasetin oyuncağı oldu" diyen Bakan Pakdemirli, tartışmalarla hükümetin hedef alınmaya çalışıldığını ifade etti.

Bakan Pakdemirli şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız hayatlarını riske ederek bu işleri yayıyorlar. Yangın pilotları levyeyi tutmaktan elleri su topluyor. Hayatını yangınlarda kaybedenler var. Kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla, benim THK'ye bir lira borcum yok. Biz ihaleyle bu tarz servisleri veren bir kurumuz, biz devletiz. Benim teşkilatım bunlarla uçmak istemiyor. 'Ben bu uçağa binmem' diyorlar, 'beni memuriyetten atın ama ben bu uçağa inmem' diyor. Konu bitmiştir. Çok yakın zamanda çekilmiş fotoğrafını koydum. En büyük filo neymiş? Hani neredeymiş o uçak? El atından 20 uçakları olduğunu söylüyorlar hani nerede? Apronda 6 uçak gözüküyor. 3’ünün motoru yok."

Uçakların emniyetli olmadığını belirten Pakdemirli, THK'nın verdiği uçuş sertifikalarına da güvenmediğini ifade ederek, "Türk Hava Kurumu'unun uçuşa elverişlilik sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. En büyük filo meselesine gelince iki tane uçabilen uçak var. 24 helikopter sayımızı 30'a çıkardık. Uçak 3,5 misli daha pahalı... Bu finansal koşullardan hükümetimiz sorumlu değil. Almak zorunda mıyız? Almak zorunda değiliz. Ne yazık ki THK siyasetin oyuncağı olmuştur. Ana muhalefet partisiyle birlikte hareket ediyor. Bırakın işimizi yapalım. Bu teknik bir konu... Yangınla mücadele tamamen teknik bir iştir. İzmir'deki yangının piknikçi yangını olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55