,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2477.663
  • Dolar 32.4359
  • Euro 34.8545
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Bakan Özlü: “Yüksek teknolojili ürünlerin sanayii içindeki payını arttırmayı hedefliyoruz”

Bakan Özlü: “Yüksek teknolojili ürünlerin sanayii içindeki payını arttırmayı hedefliyoruz”
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, geleceğin fabrikalarında yer alacak tüm sektör ve paydaşları bir araya getiren WIN EURASIA’yı ziyaret etti.

Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistemi bir araya getiren WIN EURASIA’ya bir destek de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’den geldi. Özlü, 22 ülkeden bin 800'ün üzerinde firmanın katılımıyla devam eden fuarı ziyaret ederek, Türk sanayicilerinin son teknoloji ürünlerini inceleme fırsatı buldu.

 

Start-Up alanı gezen Özlü girişimci üniversite öğrencilerinin geliştirdiği yenilikçi ürünler hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin sanayide yüksek teknolojiye geçişi adına bir program yürüttüklerini vurgulayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü “Bütün amacımız yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayii ve ihracatımız içindeki yüzde 4’lük payını artırmak yüzde 10-20'lere çıkarmak. Bu fuar uluslararası boyutu olan Türkiye’nin firmalarının, üreticilerinin yer aldığı çok iyi organize edilmiş ve planlanmış bir organizasyon. Umarım Türkiye’de diğer sektörlerde de benzer fuarlar organize edilir ve bizim sanayide yüksek teknolojiye geçiş programına katkıları olur” dedi.

 

Türkiye’nin teknoloji üretmekten başka çaresi olmadığını söyleyen Özlü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Teknoloji üretmezsek geleceğimiz belirsiz bizim petrol kuyularımız yok doğalgaz yataklarımız yok. Yapacağımız tek şey insan kaynağımızı iyi eğitmek, iyi donatmak ve buna bağlı olarak yüksek teknolojili ürünler üretip yüksek katma değerli işler yapmak. Sanayimizin, derinliği olan mühendislik ve tasarım faaliyetleri üreten kendi teknolojisini üreten bir yapıya dönüştürülmesi gerekiyor.Teknoloji üreten bir Türkiye istiyoruz. Çalışmalarımızı üç ana eksene oturttuk. Bilim merkezi Türkiye, Teknoloji üssü Türkiye, ileri sanayii ülkesi Türkiye. Kısaca bilim merkezi, teknoloji, üssü ve ileri sanayii ülkesi hedefine ulaşmak için çalışıyoruz.”

 

Ulusal ve uluslararası firmalara; robot, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformlarını de sergileme fırsatı sunan WIN EURASIA, 360 derece imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getirdi. Endüstri 4.0 odaklı özel konseptiyle hayata geçirilen özel alanları ve yeni uygulamalarıyla WIN EURASIA Türk sanayicilerin son teknoloji ürünlerini dünyaya tanıtma noktasında da önemli fırsatlar sunuyor. Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile organize edilen fuar ziyaretçileri otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti, arttırılmış gerçeklik ve katmanlı üretim gibi teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleyebiliyor.

 

WIN EURASIA bu yıl, dünya genelinde Avrupa’dan Orta Doğu’ya, Kuzey Amerika’dan Kuzey ve Güney Afrika’ya, CIS ülkelerinden Asya ülkelerine kadar dünya sanayi profesyonelleri için bir buluşma noktası haline geldi. Ekonomi Bakanlığı ‘Alım Heyeti Programları’ çerçevesinde uluslararası delegasyonlara ev sahipliği yapan fuarda Türk sanayicilerinin ikili iş görüşmeleriyle yeni anlaşmalara imza atması bekleniyor. Alım Heyeti’nin yanı sıra, dünya genelinden 450’nin üzerinde özel alıcı grubu ile Türkiye genelinden de 39 ilden 100’ün üzerinde alım grubu fuarı özel olarak ziyaret ederek heyetler ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

 

Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Rusya, Polonya, İspanya, Japonya, Fransa ve Kanada’dan uluslararası katılımcılar da ürün ve hizmetlerine ilişkin yenilikleri 18 Mart akşamına kadarBeylikdüzü Tüyap’ta sergileyecek. Almanya, İtalya, Güney Kore, Çin ve Tayvan ise ülke pavilyonları ile fuarda yer alırken Türk firmalarla yeni ortaklıklar kurma noktasında görüşmeler yapacaklar.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55