,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Bakan Nebati: Enflasyon belirgin bir şekilde düşecek

Bakan Nebati: Enflasyon belirgin bir şekilde düşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonun da boynunu geçtiğimiz aydan itibaren aşağı doğru kırmış durumdayız. Enflasyon belirgin bir şekilde düşecek." dedi.

Bakan Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi’nin tanıtım programına katılarak ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir İktisat Kongresi’nin düzenlendiği tarihi binanın 1979 yılında belediye tarafından yıktırıldığını, şimdi ise bu mirasa sahip çıktıklarını söyleyen Nebati,1. İzmir İktisat Kongresi’nin gerçekleştirildiği binayı aynı yerinde hızla ve yeniden inşa edeceklerini ifade etti.

"100 yıl aradan sonra geniş bir katılımlı iktisat kongresini düzenleyeceğiz"

Nebati, "Arkadaşlarımız inşaatı hızla bitirmek için aralıksız devam ediyorlar. İnşallah en kısa sürede bu bina tamamlanmış olacak. Biz inşa ediyoruz, inşa etmekle kalmıyoruz, temelini sağlam tutuyoruz. Aynı zamanda içini en iyi şekilde doldurup dünyaya örneklik teşvik ediyoruz. Güzel haberin yanı sıra bugün bir güzel haber daha paylaşmak istiyorum. 17 Şubat 2023 tarihinde yani 1. kongreden tam 100 sene sonra yine aynı yerde tüm milletimize mal olacak geniş bir katılımlı iktisat kongresini düzenleyeceğiz. Bu binanın yeri valiliğimiz tarafından otopark olarak işletilirken satın alınmış, o günden itibaren hazırlıkların başladığı sürecin ilk adımları atılmış, bina asli unsuruyla Türkiye’mize kazandırılmış olacak Kongremizi sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Türkiye Ekonomi Modeli'nin ihtiyaçlara göre kurgulandığını söyleyen Nebati, bir yılın sonunda dünya ekonomilerinin önemli bir kısmından pozitif ayrışmayı başardıklarını kaydetti.

"Enflasyon belirgin bir şekilde düşecek"

Nebati, "Son 9 çeyrektir kesintisiz büyüme kaydeden G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olmayı sürdürdük. İhracatımız 253 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihimizin rekor seviyelerine ulaşmıştır. Bankalarımız güçlü yapıları ile reel sektörü desteklemeye devam ediyor. Enflasyonun da boynunu geçtiğimiz aydan itibaren aşağı doğru kırmış durumdayız. Enflasyon belirgin bir şekilde düşecek." diye konuştu.

KKM uygulaması ile döviz kurundaki oynaklığı azaltmayı başardıklarını ifade eden Nebati, "2021 Aralık ayında yüzde 70’leri aşan yabancı para mevduat oranını yüzde 50’nin altına kadar geriletmiş olduk. Bunların tamamı da 1 yıl evvel devreye aldığımız Türkiye Ekonomi Modelimiz ve zamanında atılmış stratejik adımlarımız başardık." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55