,
  • BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Bakan Koca: Grip salgını bizde risk oluşturmuyor

Bakan Koca: Grip salgını bizde risk oluşturmuyor
Mersin Valiliği ziyaret sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip salgının Türkiye'de risk oluşturmadığını belirterek bakanlık olarak ulusal grip eylem planını devrede koyduklarını söyledi.

Mersin'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip salgının Türkiye'de risk oluşturmadığını belirterek bakanlık olarak ulusal grip eylem planını devrede koyduklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mersin Valiliği'ne yapmış olduğu ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin Fransa'da 2 bin 800 insanın ölmesine sebep olan grip salgını ve bu gribin Türkiye'ye yansımalarının olup olmadığı hakkındaki sorusunu yanıtlayan Bakan Koca, resmi bir açıklama almadıklarını ancak haberlere yansıdığı kadarıyla Fransa'da ciddi bir salgının olduğunu belirtti.

Grip salgınının Türkiye için risk oluşturmadığını belirten Bakan Koca, Türkiye'de etkisinin giderek azaldığı ama Avrupa'da, Almanya'da ve Fransa'da halen etkisini gösteren bu salgına karşı bakanlık olarak ulusal grip eylem planını devrede koyduklarını söyledi.

Bakan Koca, "Bizde benzer bir durum yok. Fransa'da olan salgın gündemde ama resmi bir açıklama almadık. Ama haberlerden gördüğümüz kadarıyla ciddi bir salgının olduğunu görüyoruz. Genelde 75 yaş üstü riskli hastayı etkileyen bir grip. Bizde ise biliyorsunuz bu grip salgını mevsimsel dönemleri olan ve özellikle kasım, aralık, ocak, şubat ve mart gibi seyrediyor. 2009'da H1N1 salgını dünyada yaygın olmuştu biliyorsunuz. Hayvanlardan insana geçme şekliyle ve hatta 'domuz gribi' adını almıştı. Bu süreçte artık bu bizde çok az görülen, normalde mevsimsel ajanlardan bir ajan olarak görülen ve daha çok bizde H3N2 olarak gördüğümüz bir grip." dedi.

Grip hastası sayısında geçen haftalara nazaran yüzde 20'ye yakın bir düşüş gözlendiğini ifade eden Bakan Koca, "Yani bizde giderek azalan ama Avrupa'da, Almanya'da ve Fransa'da halen etkisini gösteren bir salgın. Bizim için şu an bir risk oluşturmuyor. Bakanlık olarak ulusal grip eylem planımız devrede. Bu çerçevede hem ilaç, gerektiğinde hekim kontrolünde verilmesi gereken ilaç olsun, hatta hastaneler ve aile sağlık merkezlerimizde hekim kontrolünde olmak şartıyla ücretsiz verdiğimiz ilaçları da söyleyebilirim." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55