,
  • BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Bakan Kaya: Gayri insani ve gayri ahlaki muamele gördük

Bakan Kaya: Gayri insani ve gayri ahlaki muamele gördük
İstanbul’a gelerek Bakan Berat Albayrak ile havalanında ortak basın toplantısı yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,"Gayri insani ve gayri ahlaki bir muamele ile karşı karşıya kaldık." dedi.

Almanya’daki Köln-Bonn havaalanından İstanbul’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,Bakan Berat Albayrak ile havalanında ortak basın toplantısı yaptı.

İşte o konuşmalar:

Bakan Albayrak:

"Bakanımız gece yolculuk yaptığı için biraz yorgun. Soru cevap olmadan kısa bir açıklama yapacak.. Demokrasinin beşiği denilen bir bölgede uluslararası hukuk ayaklar altına alındı.

Hollanda büyük bir yanlışın içine girmiştir. Bunu Çarşamba günü gerçekleştirilecek seçimlerin bir malzemesi olarak değerlendirmek doğru değildir."

Sayın Bakanımıza geçmiş olsun diyorum. "

Bakan Kaya:

Diplomatik pasaporta sahip bir bakan olarak Hollanda'ya seçmenlerle buluşmak üzere gittim. Vatandaşlarımızla kendi topraklarımız sayılan bir bölgede görüşmek üzere gittim. Bizim Hollanda'nın içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Konsolosluğumuza 30 metre kala aracımız durduruldu ve polisler girişimize izin vermedi ve konsolosumuzun da binadan çıkıp yanımıza gelmesine izin verilmedi.

Gayri insani ve gayri ahlaki bir muamele ile karşı karşıya kaldık. Demokrasiden bahseden Hollanda'da acı bir tablo ile karşı karşıya kaldık. 5 kişilik ekibim gözaltına alındı. Biz araçtan çıkarılıp polisler eşliğinde bir polis merkezine götürüldük. 1.5 saat burada bekletildik. Her zaman kadın hakların bahseden Avrupa'nın bir kadın bakana böyle davranması çok trajikomik.

1.5 saat bekletildikten sonra Almanya'ya geçtik ve ülkemize döndük. Avrupa'nın tavrının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz Avrupa'ya vatandaşlarımızla buluşmaya gidiyoruz. Hollanda'da dün tüm özgürlükler askıdaydık. Basın özgürlüğünden sürekli bize bahseden Hollanda basın mensuplarına saldırdı. Vatandaşlarımıza atlarla, köpeklerle saldırdılar.

Hollanda 15 Temmuz sonrası aldığımız OHAL kararımızı sürekli sorgularken, bir gecede bir kadın bakanın kendi toraklarında vatandaşları ile buluşmak istemesi sonucu OHAL ilan ettiler. Tüm yaşananları kınıyoruz.

Bize gayriinsanı davranıldı. En temel ihtiyaçlarımıza bile izin verilmedi. Hollanda bizim hareket özgürlüğümüzü, konuşma özgürlüğümüzü kısıtladı.

Kaynak: Haber7/Yenişafak
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55