,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Karaismailoğlu'ndan BTK İşçilerine müjde

Bakan Karaismailoğlu'ndan BTK İşçilerine müjde
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı ile Öz İletişim-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi 2. ek protokolü imza töreninde konuştu.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı bünyesinde hizmet veren işçilere müjde verdi. BTK işçilerinin ücret ve sosyal hakların iyileştirildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, “Yapılan skala çalışması ve bu iyileştirmelerle bu yılın başından itibaren yüzde 20 ile yüzde 70 aralığında zam yapıldı” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı ile Öz İletişim-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi 2. ek protokolü imza töreninde konuştu. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren, yeni asgari ücret tespit görüşmelerinin devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, yeni asgari ücretin, Türkiye’nin, alın terinin hak ettiği en iyi noktada belirleneceğine de yürekten inandığını kaydetti. 
ÜCRET VE SOSYAL HAKLAR İYİLEŞTİRİLDİ 
Karaismailoğlu, “2. Ek protokol, BTK bünyesinde hizmet veren işçi kardeşlerimizin ücret ve sosyal haklarının iyileştirmesini içeriyor. Yapılan skala çalışması ve bu iyileştirmelerle BTK işçilerine bu yılın başından itibaren günün sonunda yüzde 20 ile yüzde 70 aralığında zam yapıldı. Bu çalışmamızla bir kez daha gösterdik ki; dün olduğu gibi bugün de işçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik” ifadelerini kullandı. 
 
TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ SOSYAL DEVLET ANLAYIŞIMIZIN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ
“Bakanlığımızın imza attığı toplu iş sözleşmeleri sosyal devlet anlayışımızın güzel bir örneğidir” diyen Karaismailoğlu, tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin de pandemiyle mücadelede yoğun bir dönem geçirdiğini söyledi. Son iki yılda dünya ekonomilerinin küçülüp gerilediğini, Türkiye’nin aldığı tedbirlerle, hızlı ve yerinde müdahalelerle ekonominin çarklarını hep çevirdiğini vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
“Bunun en güzel göstergesi, 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde7, ikinci çeyrekte yüzde 21,7 ve üçüncü çeyrekte yüzde 7,4 oranında gerçekleşen ekonomik büyümemizdir. Bu oranlarla dünyanın ilk ülkeleri arasında yer aldık. Bu aynı zamanda Türk işçisinin, kurumlarına, hükümetimize ve ülkemize olan güvenin bir tezahürüdür. Bakanlık olarak bu oranları geliştirmek, yeni Türkiye’nin büyümesi ile artacak refahın her hanemize ulaşması için çalışıyoruz. Yollarımızı, köprülerimizi inşa ediyor, demiryollarımızı geliştiriyor, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için milli bir mücadele veriyoruz. Ülkemizi Çin ile Avrupa arasındaki Orta Koridor’da lojistik süper güç yapabilmek için planlı bir şekilde yatırımlarımıza devam ediyoruz.”
Bakanlık olarak bütünsel kalkınma odaklı hamlelerle, Türkiye’yi haberleşme ve iletişim yetkinlikleri açısından da yeni bir çağa hazırladıklarını aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojilerin altyapısını sağlayarak, çağın ötesindeki hizmetleri milletin kullanımına sunduklarını kaydetti. Karaismailoğlu, “Pandemiyle bir kez daha gördük ki; en olağanüstü durumlarda bile altyapınız sağlamsa, eğitim devam ediyor. İşler devam ediyor. Sosyal yaşam devam ediyor. Yaptığımız işin değerini bugüne kadar tam anlamıyla kavrayamamış olanlar varsa şu geride bıraktığımız sürece dönüp bir baksınlar. Haberleşme alanında çalışan, ülkemizin iletişim altyapısını kurmak ve geliştirmek için alın teri döken herkes bu sürecin kahramanıdır. Ulaşımın her modunda olduğu gibi iletişim ve bilişim sektörümüzdeki gelişimde 2003 yılından itibaren büyük ivme kazanmıştır. 2020’de yüzde 16 olan bilişim sektörünün büyüme oranının, 2021’in ilk yarısında yüzde 19’a ulaşmasıyla büyük bir başarıya imza atıldı” diye konuştu. 
TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ TAKİP EDEN DEĞİL, YÖN VEREN ÜLKE OLMAK İSTİYORUZ
Fiber hat uzunluğunun 445 bin kilometreyi aştığına işaret eden Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“20 bin olan genişbant abone sayısı 86 milyona ulaştı. Abone yoğunluğumuz sabitte yüzde 21 mobilde yüzde 82’dir. Mobil abone sayısı 85 milyona ulaştı ve abonelerin yüzde 93’ü 4.5G hizmetini kullanmaya başladı. 10 yıl önce mobil operatörlerimizin dakikası 8,6 kuruş olan ortalama tarife ücreti, bugün 1,3 kuruşa geriledi. İnternet kullanım miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yıllık bazda sabitte yüzde 39 ve mobilde yüzde 31 artış gösterdi. Bilişim alanındaki hedefimiz de çok net; teknolojik gelişmeleri takip eden değil, yön veren ülke olmak istiyoruz. Özellikle 5g teknolojileri ile birlikte sektördeki yerli ve millîlik oranlarımızı çok daha yukarıya çıkaracağız. Büyük çoğunluğu ithal edilen donanım ve yazılım ürünlerini, kendi imkanlarımız ile üreterek ülkemizin ihracatına ve istihdamına katkı sağlıyoruz. Kurduğumuz altyapı; iş oldu, aş oldu, eğitim oldu, kültür oldu, sanat oldu. Milli ekonomimize ve toplumsal yaşamımıza can damarı oldu. O nedenle hep birlikte bir kez daha emin olduk ki; durmak yok. ‘Uçtan Uca Yerli ve Millî 5G Haberleşme Şebekesi Proje’mizle, 5G ve hatta 6G çalışmalarımızla, siber güvenlik sistemimizle, haberleşme uydularımızla, AR-GE çalışmalarımızla, uluslararası iş birliklerimizle ve en önemlisi bu hizmetleri büyük oranda yerli ve milli imkanlarla sunma hedefimizle yola devam diyoruz.”
 
RAHATSIZ OLANLAR YÜKSELEN VE GELİŞEN TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALDILAR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve AK Parti hükümeti olarak bu hizmetleri her alanda daha da geliştirmeye, halkı refahla buluşturmaya yeminli olduklarına vurgu yapan Karaismailoğlu, bu çalışmaların sonuçlarını da aldıklarını söyledi. Türkiye’ye duyulan güveni, yeni yatırım haberleri ile yerinde tespit ettiklerini aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti: 
“Geçen hafta ihalesini yaptığımız Antalya Havalimanı; iyi örnekler arasında yerini alan, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye duyduğu güveni bir kez daha gösterdi. Bugüne kadar uyguladığımız Yap-İşlet-Devret kamu özel iş birliği modellerine boş sözlerle itiraz edenlere bu ilgi, bu anlaşma, bu kazanç ders olmuştur. Büyüme rakamlarımızla birlikte, ihracatımızın da son dönemlerin rekorlarını kırması belli ki kimi çevreleri rahatsız etti. Rahatsız olanlar yükselen ve gelişen Türkiye’yi hedef aldılar. Siyasi istikrar ortamında, ekonomik büyümemiz ve ihracat rakamlarımız artmaya devam edecek.”

adil-karaismailoglu-toplu-is-sozlesmesi.jpg

adil-karaismailoglu-toplu-is-sozlesmesi-001.jpg

adil-karaismailoglu-toplu-is-sozlesmesi-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55