,
  • BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Karaismailoğlu, sel afetinin yaşandığı Sinop Ayancık’ta

Bakan Karaismailoğlu, sel afetinin yaşandığı Sinop Ayancık’ta
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel afetinin yaşandığı Sinop Ayancık’ta incelemelerde bulundu.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel nedeniyle hasar gören Ayancık’taki Otogar Köprüsü’nü en geç 20 gün içinde tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı. Kuzeydeki Şevki Şentürk Köprüsünü de Otogar Köprüsü’nün ardından hizmete alacaklarını belirten Karaismailoğlu, “İşlerimiz bitene kadar takiplerini yapacağız” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel afetinin yaşandığı Sinop Ayancık’ta incelemelerde bulundu.  İncelemelerin ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, bölgede Türkiye’nin en önemli sel felaketlerinden bir tanesinin yaşandığını söyledi. Sinop, Bartın ve Kastamonu’yu etkileyen bu afet sonrasında bölgede büyük sıkıntılar oluştuğunu kaydeden Karaismailoğlu, “Bizler devlet olarak daha afet bitmeden, afet devam ederken bölgedeydik. Çok büyük zorlukları aştık. Afetin ilk günlerinde vatandaşlarla bütün sıkıntıların üstesinden geldik” dedi. 
İhtiyaçları anında giderdiklerini ifade eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, topyekün mücadele verildiğini vurguladı. Kalıcı işlerin projelerini bitirdiklerini, artık onların imalatlarını takip etmeye başladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, Kastamonu-Sinop arasındaki ulaşımı sağlayan Çatalzeytin Köprüsü’nü Bakanlığın Karayolları Genel Müdürlüğü’nün özverili  çalışması sonucunda tam 52 günde tamamladıklarını söyledi.  Köprünün 90 metre uzunluğunda 3 açıklı olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, “İnşallah böyle afet durumları olmaz ama olası afet durumunda köprümüz çok az etkilenecek veya hiç etkilenmeyecek. Çok daha güçlü, kapasitesi çok daha büyük olan bir köprüyü tamamladık. Bu bizim afet sonrası yaptığımız ilk kalıcı eserimizdi. Bundan sonra arkası bir bir gelecek” diye konuştu.
Köprü açılışının ardından Sinop'un Türkeli ilçesine geçtiklerini anlatan Karaismailoğlu, devam eden işlerle ilgili istişarelerde bulunduklarını kaydetti. 
Ayancık ilçesinin de en çok etkilenen afetlerden bir tanesi olduğunu anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, afette Otogar Köprüsü ve Şevki Şentürk Köprüsü’nün de hasar gördüğünü söyledi. Afet sonrasında 48 saat gibi çok kısa sürede geçici köprüleri hizmete sunduklarını kaydeden Karaismailoğlu, Otogar Köprüsü’nü en geç 20 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı. Kuzeydeki Şevki Şentürk Köprüsünü de Otogar Köprüsü’nün ardından hizmete alacaklarını belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Bölgede hem afet nedeniyle hasar görmüş yolları yapıyoruz hem de bir taraftan ihtiyaç olan projelerin takiplerini yapıyoruz. İnşallah işlerimiz bitene kadar takiplerini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55