,
  • BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Bakan Karaismailoğlu, Ağrı’da temaslarda bulundu

Bakan Karaismailoğlu, Ağrı’da temaslarda bulundu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ağrı’da temaslarda bulundu. Valilik şeref defterini imzalayan Karaismailoğlu, Vali Osman Varol ile makamında görüştü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ak Parti hükümetleri döneminde Ağrı’nın ulaşımı ve iletişimi için 5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarına vurgu yaptı ve “Biz hiçbir zaman bölgeye göre, insana göre yatırım yapmadık. Bizim için Batı neyse Doğu’da o’dur” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ağrı’da temaslarda bulundu. Valilik şeref defterini imzalayan Karaismailoğlu, Vali Osman Varol ile makamında görüştü.
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile bir araya gelen Karaismailoğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Ak Parti Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu ile görüşen Karaismailoğlu, burada açıklama yaptı. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, 2023 sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde çok başarılı işlere, Türkiye’nin geleceğine hep birlikte imza atacaklarını söyledi.
“Son 19 yılda, Türkiye’nin yıllardır süre gelen ulaşım altyapı problemini büyük oranda çözdük” diyen Karaismailoğlu, bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 200 kilometrenin üzerine çıkardıklarını belirtti. Havalimanı sayısını da 26’dan 56’a yükselttiklerini ifade eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
“Tüm dünyanın gıpta ile baktığı, muhalefetimizin sırf eleştirmiş olmak için dile getirdiği, projeleri bir bir hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Dünyanın en önemli projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu gibi pek çok dev projeyi tamamladık. Asrın projesi 1915 Çanakkale Köprüsü’nde de sona yaklaştık. 18 Mart 2022 tarihinde de dünyanın merakla beklediği bu projeyi vatandaşımızın hizmetine açacağız. Böyle devasa, adeta 1915 Çanakkale Zaferi’ne atıfta bulunan bu önemli proje, aziz şehitlerimizin hatırasına karşı bir abide gibi Çanakkale’de yükseldi. Dev ölçekteki yerli ve milli projeleri hayata geçirdikçe, milletimiz gördü ki başkalarının hayal etmekten bile çekindiği işleri kararlılığımız, çalışkanlığımız ve halkımızın desteği ile bir bir tamamlıyoruz.”
Türkiye genelindeki ulaşım, iletişim ve haberleşme yatırımlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ağrı’nın da bu yatırımlardan hak ettiği payı aldığını ifade etti.
“AK PARTİ’NİN SİYASETİNDE HİZMET VAR”
Ak Parti hükümetleri döneminde Ağrı’nın ulaşımı ve iletişimi için 5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını açıklayan Karaismailoğlu, il genelinde 17 kilometreden aldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 24 kat arttırarak 386 km’ye çıkardıklarını belirtti. Karaismailoğlu, “Bu yeterli mi? Tabi ki değil. Önümüzde projelerimiz var. Bu kilometreyi daha da arttıracağız. Ak Parti’nin siyasetinde hizmet var. Biz hiçbir zaman bölgeye, insana göre yatırım yapmadık. Bizim için Batı neyse Doğu da o’dur. 2023 seçimlerinden de zaferle ayrılarak Ağrı’ya yapacağımız hizmetleri sürdürecek, yapacağımız projelerle bölge ekonomisine, istihdamına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
9 KARAYOLU YATIRIMI DEVAM EDİYOR
 
İl genelinde devam eden 9 adet karayolu yatırımı olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, yatırımların proje bedelinin 1 milyar 700 milyon lirayı aştığına dikkati çekti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ak Parti’nin siyaset anlayışının temelinde, milletimizin derdiyle dertlenmek, vatanımızın aşkıyla yanmak var. Ak Parti’yi Ak Parti yapan, Ak Parti’yi millete hizmetkar eyleyen, yıllar boyunca arkasında eserler bırakmasını sağlayan da bu sevdadır. Milletimiz bize bir sorumluluk verdi. Bu sorumluluğun hakkını da teslim ediyoruz. Bu ülkeyi geleceğe hep birlikte ekip olarak taşıyacağız. Bunun içinde mücadele hızımızı arttırarak yolumuza devam ediyoruz. Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun, varsın vadiler olabildiğine derin olsun. Bizler dağları tünellerle, derin vadileri viyadüklerle aşacak yollar yapıp size ulaşıyoruz. Biz yolları da bir nevi akarsuya benzetiyoruz. Yollarımız geçtikçe vardıkları yerlerdeki üretime, istihdama, tarıma, ticarete, turizme hatta eğitim ve kültür hayatına katkılar sağlıyor. Lojistik bir süper güç olmak, dünyayı Türkiye’ye bağlamak, eksiksiz bir ulaşım ve haberleşme altyapısı kurmak için gece gündüz alın teri döküyoruz. Biz bunları hizmet aşkıyla yanan Ak kadrolarla beraber omuz omuza yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizi durdurmak isteyenlere inat beraber yürüyeceğiz. Bu yolda milletimizin yıllarca beklediği, adeta yılan hikayesine dönmüş, hizmetleri bir bir hayata geçirdik. Bazılarının hayal bile edemeyeceği dev projeleri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunduk. Bu gurur hepimizin.”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra çarşı esnafıyla bir araya geldi. Karaismailoğlu, esnafla bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55