,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla biraraya geldi

Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla biraraya geldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü çalışanları ile kahvaltıda bir araya geldi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, mimari tasarımı ve teknik özellikleri ile yüzyılın en şanlı destanının bugünlere taşındığını vurgulayarak, “Ata mirasına en doğru şekilde sahip çıkan bir abide, Çanakkale’nin yakut gerdanlığı olarak dünyada parladı. Biliyoruz ki bu başarı büyük güçlü Türkiye hedefine inanarak, tutkuyla kenetlenerek ve özveri ile inşa edilmiş bir takım ruhuyla gerçekleşti” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telekonferansla işçilere hitap etti.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü çalışanları ile kahvaltıda biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telekonferans yöntemiyle işçilere hitap etti. Karaismailoğlu, “Hep birlikte 1915 Çanakkale Köprüsü’ ve Malkara Çanakkale Otoyolu’nu başarıyla tamamladık. Şimdi de yalnızca ülkemizin değil, dünyanın hizmetine bize yakışır bir eser kazandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu dev projenin çeşitli kademelerinde birlikte yol aldık, Mesai harcadık, alın teri döktük, karşılaşılan zorlukları birlikte aştık ve bu muazzam eseri omuz omuza tamamladık. Şunu lütfen unutmayın: Bizler, bu ülkenin yolunu açan, geleceğini aydınlatan bir ailenin mensuplarıyız. Aranızda Avrasya Tüneli, kömürhan Köprüsü, Ovit tüneli, Osmangazi ya da Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi diğer projelerimizde emeği olan arkadaşlarımız da var” ifadelerini kullandı.
VATAN SEVGİSİ EN BÜYÜK MOTİVASYONUMUZ OLDU
Bu emeklerin dev eserler olarak Türkiye’ye döndüğünü çok iyi bildiklerini belirten Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
“Sizler de kendinizle gurur duyun… Bizler bu çalışmalarımız için azmimizi yalnızca kas gücümüzden, akıl gücümüzden almadık. Vatan sevgisi en büyük motivasyonumuz oldu. Biliyorduk ki; yapılan her yeni yol, akarsular gibi, geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür, turizm ve sanatına can katacak. Biliyoruz ki; güvenli, hızlı ve kolay ulaşımın; ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli altyapısını hazırlayacak. Biliyoruz ki; ekonomimiz işte bu yatırımlarla büyüyecek. Büyüyen ekonomi de kendine yeten, dünyada lider, milli bağımsızlığı sarsılmaz Türkiye demektir. İşte biz, burada ve diğer tüm projelerimizde bunun için çalıştık, buna hizmet ettik. O nedenle bir kez daha sizleri sarf ettiğiniz üstün çaba için kutluyorum.”
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ, TÜRKİYE’NİN SİMGE YAPILARINDAN BİRİNE DÖNÜŞTÜ
Gerçekleştirilen tüm projelerin ekonomik, sosyal ve kültürel etkileri itibarıyla Türkiye’ye ve çocukların geleceğine yapılan yatırımlar olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu ve liderliğinde Türkiye’nin son 20 yılda ulaştırma ve iletişim alanında şimdiye kadar nice başarılara imza attığını söyledi. “Hiç şüphesiz 1915 Çanakkale Köprüsü bakanlığımız tarafından hayata geçirilen en müstesna prestij projelerinden biri oldu” diyen Karaismailoğlu, “en”lerin, “ilk”lerin ve rekorların projesi olarak Türkiye’nin simge yapılarından birine dönüştüğüne işaret etti. 
Mimari tasarımı ve teknik özellikleri ile yüzyılın en şanlı destanının bugünlere taşındığını dile getiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Ata mirasına en doğru şekilde sahip çıkan bir abide, Çanakkale’nin yakut gerdanlığı olarak dünyada parladı. Biliyoruz ki bu başarı büyük güçlü Türkiye hedefine inanarak, tutkuyla kenetlenerek ve özveri ile inşa edilmiş bir takım ruhuyla gerçekleşti. Sizler de bu ruhu yakalayan ve büyük işler başaran bir ailenin üyelerisiniz… Çalışmalarınızda çok sıkı bir gayret gösterdiğinizi iyi biliyorum. Projemizin 1,5 yıl önce bitirilmesi bunun en güzel kanıtıdır. İleride, 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden geçerken çocuklarınıza torunlarınıza ‘Ben bu köprünün yapımında çalıştım, bu köprünün her aşamasında emeğim var, katkılarım var’ diyeceksiniz. Bunu gururla söyleyeceğiz. Milletimiz sizlere minnettardır” değerlendirmesinde bulundu.
Açıklamanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55