,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

​Bakan Gül: OHAL artık geride kaldı

​Bakan Gül: OHAL artık geride kaldı
Gazientep'te bulunan ​Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 defa uzatılan OHAL uygulamasına son verildiğini belirterek, OHAL’in artık geride kaldığını söyledi.

​Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 defa uzatılan OHAL uygulamasına son verildiğini belirterek, OHAL’in artık geride kaldığını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valiliğini, Büyükşehir Belediyesini ve Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret etti.

Sabah saatlerinde Gaziantep’e gelen Bakan Gül, ilk olarak Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya tarafından karşılanan Bakan Gül, valilikte şeref defterini imzaladı.

Burada basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından Bakan Gül, ​Giresun’da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında bir askerin kazaen açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden askerin cenaze törenine katıldı.

Bakan Gül, cenaze töreninin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Şahin, Adalet Bakanı Gül’ü makamında ağırladı.

Burada kısa bir açıklama yapan Bakan Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine verdiği bakanlık görevinden sonra ilk olarak Gaziantep’e geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Adalet Bakanı olan Abdulhamit Gül’e görevinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin günün anısına Bakan Gül’e hediye verdi. Bakan Gül, buradaki ziyaretinin ardından ise AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada partililere hitap eden Bakan Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 defa uzatılan OHAL uygulamasına son verildiğini belirterek, OHAL’in artık geride kaldığını söyledi.

"Türkiye yeni bir döneme girmiştir"

Türkiye'nin geleceğinin çok aydınlık olduğunu belirten Bakan Gül, "Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Türkiye'nin bu dönemde adı şahlanış dönemidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye ekonomisiyle, hukukuyla, savunma sanayisiyle ve ticaretiyle yani her alanda eğitimde ve diğer alanlarda bir şahlanış dönemine girmiştir. İnşallah hep beraber eksiklerimizi gidererek bu beş yılda biz milletimize en güzel hizmetleri hep birlikte yapacağız. Artık Türkiye’yi daha fazla büyütme zamanıdır. Türkiye'de hiçbir kimse kendisini dışlanmış hissetmeyecektir. Türkiye'de hiçbir kimse kendisini öteki makbul olmayan vatandaş olarak görmeyeceği bir dönemi biz hep beraber inşallah sürdüreceğiz. Bu konudaki reformlarımızı, özgürlükleri genişletmeye devam edeceğiz." dedi.

"Türkiye’de 15 Temmuz'da bir işgal girişimi önlendi"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 defa uzatılan OHAL uygulamasına son verildiğini anımsatan Gül, "Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte cumhurbaşkanımızın çağrısı ve milletimizin sahip çıkmasıyla Türkiye’de 15 Temmuz'da bir işgal girişimi önlendi. O günden itibaren terörle daha etkin mücadele için uygulanan OHAL uygulaması da önceki gün itibari ile sona erdi. Bu bir milletin başarı hikâyesidir. Bu milletimizle beraber cumhurbaşkanımızın da liderliğinde yazılan bu destan gerçekten yüzyıllar boyu bu ülkede okutulacaktır. Elbette Olağan OHAL bizim için bir tercih olarak uygulanan bir yöntem değildi. Anayasada olan ve zaruret gereği uyguladığımız bir yönetim biçimiydi. Ama hamd olsun Türkiye artık bugün itibari ile devlet kendi refleksleriyle terörle mücadelede önemli başarılar elde etmiştir. Artık OHAL uygulamasına teknik olarak buna imkanımız olmasına rağmen cumhurbaşkanımız seçim sürecinde ‘OHAL’i uzatmayacağız’ diye bir vaadi olmuştu. İşte bugün milletimize verdiğimiz sözü gerçekleştirmek adına çok sevindirici bir tablo yaşıyoruz. Bundan sonra artık Türkiye’de yargı ve diğer OHAL dönemindeki gereken tedbirler ilgili uygulamalar artık olağan döneme girildiği için ve OHAL döneminde ki uygulamalara son verilmiştir."

ifadelerini kullandı.

"Artık OHAL geride kaldı"

OHAL döneminde her zaman insan haklarını gözettiklerini belirten Bakan Gül, "Bu konuda insan hakkı ihlaline izin vermemek için her türlü tedbiri aldık. Ama artık OHAL geride kaldı. Şimdi artık bu olağan dönemde hep birlikte ekonomide, adalette ve yargıda toplumun her alanında artık normalleşerek bu süreci hep beraber inşallah sürdüreceğiz. Elbette terörle mücadelede ihtiyaç duyduğumuz konularla ilgili de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir kanun teklifi var. Bugün komisyonda kabul edildi. Bu da yine terörle etkin mücadeleyi sağlamak adına bir tedbir olarak karşımızdadır ve Türkiye hamd olsun terörle ve örgütlerle etkin bir mücadeleyi başarıyla sürdürmüştür ve bundan sonrada sürdürmeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

Gül, toplumun her kesimi için gerekli olan adaletin yıpranmamasını ve yargıya güveninin artırılmasını sağlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yargıya güven ve adalet anlayışını hep beraber tesis edeceğiz. Bu konuda çok önemli mesafeler elde ettik. Özellikle FETÖ’cü hâkim ve savcıların yargıdan ayıklanmasıyla birlikte bu konuda da çok önemli mesafeler kat ettik. Ancak bu süreçte de eğitim ve teftiş ile birlikte hâkim ve savcılarımızın bu tecrübe paylaşımını artıracağız. Eğitim ile birlikte daha hızlı daha etkin bir yargılama ve adalet duygusunu hep beraber tesis edeceğiz. Asla hükümet olarak biz bir yargı makamı değiliz. Yürütmenin parçası olarak mahkemelerde bir kişi suçlu ya da suçsuz olduğuna biz hükümet ya da bakanlar karar verecek değiliz. Bizim böyle bir sözde, yargıda bulunmaya hiçbir şekilde hakkımız ve yetkimiz yoktur. Bu konuda kararı bağımsız ve tarafsız Türk yargısı vermektedir. Bizim görevimiz ise bu konudaki teknik ve diğer eğitime dayalı hususlarda gereken desteği vermektir. Bu konuda da biz her türlü desteği inşallah önümüzdeki dönemde de vereceğiz."

Bakan Gül, OHAL kararnameleri ile etkilenen tüzel ve gerçek kişilerin de itiraz ve başvuru yolu olarak müracaat etmesi adına, OHAL İşlemleri Komisyonu kurulduğunu belirterek, yargılamaların ise devam ettiğini ve kimin suçlu kimin suçsuz olduğu kararını verecek olan mercininde mahkeme olduğunu dile getirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55