,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Gül: ​"Filistin varlığını inkâr etmek kabul edilemez"

Bakan Gül: ​"Filistin varlığını inkâr etmek kabul edilemez"
Siyonist işgal rejimi tarafından kabul edilen "Yahudi Ulus Devlet Yasa" tasarısına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Gül, "İsrail son kanun tasarısı Ortadoğu’yu daha da şiddet sarmalına girmesine yönelik tehlikeli yaklaşımdır" dedi.

​Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, siyonist işgal rejimi tarafından kabul edilen "Yahudi Ulus Devlet Yasa" tasarısına ilişkin, "Filistin varlığını inkâr etmek kabul edilemez. Bu saldırıyı asla kabul etmeyeceğiz."dedi.

24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez memleketi Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi'ni ziyaret eden ve Baro Başkanlığında da avukatlar ile bir araya gelen Bakan Gül, daha sonra Nizip ilçesine gitti. Nizip Belediyesini ziyaret eden Bakan Gül, burada gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle doğrudan ilgili olduğuna dair yeni delil bulduklarını açıklayan Gül, "Çok önemli bir delil elde edildi. Bir FETÖ'cünün telefonundan elde edilen delil. O gece FETÖ'nün darbeyle doğrudan ilgili olduğuna dair delildir. Biz bunu ilgililere ulaştırdık ve bu konuda da bir adım bekliyoruz." dedi.

Tüm alanlarda olduğu gibi yargıda da FETÖ'cülere yönelik çalışma yürütüldüğünü belirten Gül, bu yapı ile irtibatlı olan 4 bin hakim ve savcının meslekten ihraç edildiğini söyledi.

"4 bin hakim ve savcı ihraç edildi"

FETÖ ile yapılan mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini belirten Bakan Gül, "251 şehidimizin kanı yerde kalmayacak şekilde adalet tecelli etmektedir ve Türkiye'de FETÖ'nün yargıdan temizlenmesiyle beraber yaklaşık 4 bin hakim ve savcı ihraç edildi. Artık yargıda artık adaletten şaşmayacak şekilde bir yargılama söz konusudur. Yılsonu itibariyle bu darbe davalarının nihayete ereceğine inanıyoruz. Bizim buradaki temel amacımız, suçlu ile suçsuzun ayrılmasıdır. Adalet bizim yol haritamızdır." ifadelerini kullandı.

"FETÖ'nün darbeyle doğrudan ilgili olduğuna dair delil var"

Fethullah Gülen’in iadesi ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplandıran Gül, bu konuda Dışişleri ve Adalet Bakanlığı heyetinin Amerika'da çalışma yaptığını, ABD'den bir heyetin Türkiye'ye geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Hem tutuklular hem de iadelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Bizim temel gündemimiz FETÖ'nün iadesiydi. Çok önemli bir delil elde edildi. Bir FETÖ'cünün telefonundan elde edilen delil. O gece FETÖ'nün darbeyle doğrudan ilgili olduğuna dair delildir. Bunu ilgililere ulaştırdık ve bu konuda bir adım bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız."

"Filistin varlığını inkar etmek kabul edilemez"

Siyonist işgal rejimi tarafından kabul edilen "Yahudi Ulus Devlet Yasa" tasarısına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Gül, "İsrail son kanun tasarısı Ortadoğu’yu daha da şiddet sarmalına girmesine yönelik tehlikeli yaklaşımdır bu bir provokasyondur. Filistin varlığını inkar etmek kabul edilemez. Bu saldırıyı asla kabul etmeyeceğiz. İsrailin işgal ettiği yerleri yasalaştırma çalışmasını asla kabul etmiyoruz."diye belirtti.

OHAL uygulamasının sona erdiğini de hatırlatan Gül, bundan sonraki dönemin ekonomi ve hukuk alanında reformlar dönemi olacağını sözlerine ekledi.

Bakan Gül, öldürülen bir PKK’linin cenazesine katılan HDP milletvekillerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55