,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

​Bakan Gül: Çocuklarımızı dağa değil kitaplara yönlendireceğiz

​Bakan Gül: Çocuklarımızı dağa değil kitaplara yönlendireceğiz
Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Çocuklarımızı kitapla, sporla buluşturacağız. Çocuklarımızı sokakta bulmadık. Çocuklarımızı dağa değil, kitaplara yönlendireceğiz." dedi.

Çocukları kandırarak dağa çıkaranlara tepki gösteren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Çocuklarımızı kitapla, sporla buluşturacağız. Çocuklarımızı sokakta bulmadık. Çocuklarımızı dağa değil, kitaplara yönlendireceğiz." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile birlikte merkez Şehitkamil Belediyesi tarafından Beykent Mahallesine yaptırılan spor kompleksinin açılışına katıldı.

Kompleksin açılışında konuşan Bakan Gül, İstanbul'daki deprem nedeniyle herkese geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başladı.

Gaziantep'in kültür, sanayi, gastronomi ve turizm alanında olduğu gibi sporda da başkent olmasını arzuladıklarını belirten Gül, tüm çocukların annelerinin yanında olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Biz, çocuklarımızın annesinin yanında, ana kucağında, ana şefkati ile beraber okulda öğretmenin yanında ve koltuğun altında da kitapla beraber ülkemizin geleceğine çok önemli işler yapmaları için onlara ümit besliyoruz. Biz, çocuklarımızı kurda kuşa daha yem etmeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Asla Sakarya'nın, Fırat'ın, Kızılırmak'ın, Yeşilırmak, Dicle'nin çocuklarını bu çapulculara yem etmeyeceğiz. Çocuklarımızı her zaman sporla, kültürle okulla ve kitapla buluşturacağız. Çocuklarımızı dağa değil okula göndermek için bu mücadelemizi de kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz, çocuklarımızı sokakta bulmadık, çocuklarımızı sokağa, dağa değil okula ve spor merkezleri ile buluşturmaya inşallah devam edeceğiz." dedi.

"En iyi yatırım gençliğe yapılan yatırımdır"

Gül, "Gençlerimiz kötü alışkanlıklara bulaşmasın diye sabah okula gitsin, okul sonrası da sporla iştigal etsin, kendini maddi ve manevi olarak daha iyi yetiştirsinler diye bu tesisleri başta cumhurbaşkanımız olmak üzere, merkezi hükümet ve belediyeler halkımızın hizmetine sunuyor. Bizim düşüncemizde ve inancımızda gençler, ülkemizin geleceğidir ve en iyi şekilde yetişmeleri bizim boynumuzun borcudur. En iyi yatırım gençliğe yapılan yatırımdır. Çünkü geleceğimiz, gençlerdir." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Gaziantep'te olmaktan onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Spor kompleksinin inşa edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Kasapoğlu da İstanbul'daki deprem nedeniyle herkese geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başladı.

Sporun kardeşliği, barışı temsil ettiğini belirten Kasapoğlu, Türkiye'nin 20 milyon genci ile Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip bir ülke olduğunu ve gençlerin Türkiye için yarınları temsil ettiğini, o yüzden gençleri spor noktasında seferber edebilmek için var güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.

Gaziantep'teki spor yatırımlarının bu yıl çok önemli seviyeye ulaştığını belirten Kasapoğlu, bu seviyeyi daha ileriye taşıyacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılan Beykent Spor Kompleksi resmi açılışı gerçekleştirildi. Bakan Gül ve Kasapoğlu ile tüm protokol üyeleri, açılışın ardından tesisi gezdi.

Bakanlar ve protokol üyeleri tarafından yapılan penaltı atışları, renkli anlara sahne oldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55