,
  • BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Gül, Antep fıstığı kortejine katıldı

Bakan Gül, Antep fıstığı kortejine katıldı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’te düzenlenen "10’uncu Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında yapılan kortej yürüyüşüne katıldı.

Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "10’uncu Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı.

Kortejin ardından bir açıklama yapan Bakan Gül, Antep fıstığının dünya kültürüne önemli bir katkısı olduğunu, kentin gastronomi başkenti olmasına önemli bir katkı sağladığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Uluslararası Antep fıstığı Festivali” etkinliklerine, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve eşi İlknur Gül, Gaziantep Milletvekillerinin yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Tarihi Almacı Pazarı’nda başlayan kortej, Gaziler Caddesi’nde devam ederek Balıklı Parkı’ında sona erdi.

Kortejin ardından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Antep fıstığının ekonomik bir ürün olduğunu ve Antep fıstığının dünya kültürüne önemli bir katkısı olduğunu belirtti.

Antep fıstığının bereketli bir ürün olduğunu söyleyen Gül, “Gaziantepliler fıstık hasadının ardından tüm geleceğe yönelik planlamasını yaparlar. Yeşil altın nerede ve nasıl yetişirse yetişsin adı Antep fıstığıdır. Kimse kusura bakmasın. Antep fıstığı ekonomimiz için önemli bir ürünümüz. Hayatımız ve geleceğimiz Antep fıstığı gibi güzel, tatlı olsun.” dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise Gaziantep fıstığının yerel ve ulusal manada önemli katkı sunduğunu dile getirerek, Antep fıstığının çeşitli illerde yetiştiğini ancak lezzetiyle Antep fıstığının önde olduğunu ve özellikle Antep fıstığının her türlü tatlı ve yemeklerde kullanılan önemli bir ürün olduğunu söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Gaziantep toprağının çok bereketli olduğunu belirterek, “Toprağımız kıpkırmızı, yeşilimiz yemyeşil, mavimiz masmavi, güneşimiz de her şeyden çok ısıtıyor. Bunun sonucu olarak yeşil altın dediğimiz Antep fıstığı ortaya çıkıyor. Fıstık bizim için her şey, soframızın bereketi, şehrimizin ekonomisi, gözümüzün nurudur.” ifadelerini kullandı.

Antep fıstığının daha verimli olması için çalışma yaptıklarını belirten Şahin, “Teknik ve bilimsel olarak çalışmalar yapıyoruz. En önemlisi, tanıtım. Gaziantep'in sesini ve lezzetini tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. UNESCO onayını aldıysak bu fıstıksız olmazdı. Şehrimiz, lezzet başkenti olamazdı.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55