,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Gül: 315 bin Suriyeli ülkesine döndü

Bakan Gül: 315 bin Suriyeli ülkesine döndü
Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül MHP ziyaretinde, güvenli bölgeler oluştukça iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelen Suriyelilerin tekrar ülkelerine döndüğünü ve şu ana kadar 315 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, güvenli bölgeler oluştukça iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelen Suriyelilerin tekrar ülkelerine döndüğünü ve şu ana kadar 315 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için memleketi Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Gül, buradaki ziyaretinin ardından daha sonra Şehitkâmil ilçesi Çıksorut Yeni Mahallesi'nde kurulan Cumhur İttifakı Seçim Bürosu'nun açılış törenine katıldı.

Törende partililere hitap eden Gül, “Cumhur İttifakı sırtını millete dayayan bir ittifak olarak yola çıktı ve devam ediyor. Birileri gibi sırtını terör örgütlerine, Pensilvanya'ya veya karanlık güçlere dayayan ittifak değil. Cumhur İttifakı sırtını millete dayayan ittifaktır. Pusulası millet olmayan ittifak, balon ittifakıdır. İpi Kandil'de olan ve Pensilvanya'nın şişirdiği balon ittifakını bu millet inşallah 31 Mart'ta söndürecek.” dedi.

Milletin devletle buluştuğu ve Türkiye'nin ufkunun daha ilerilere gittiği bir dönemde Cumhur İttifakı ile güçlerin birleştirildiğini anlatan Gül, Cumhur İttifakı'nın sırtını millete dayayan bir anlayışla yola çıktığını, bu anlayışla da yoluna devam ettiğini vurguladı.

“Vatandaşlarımızın, huzurunu ve hukukunu koruyacağız”

Bakan Gül, “Biz 31 Mart'ta şunun, bunun belediye başkanı olması için değil, ülkemize, ülke insanımıza daha iyi hizmet için sandığa gidiyoruz. 'Ne olacağım?' değil, 'Bu ülke için ne yapacağım?' diyenlerin ittifakıyız” diyen Gül, “Bu ülke insanının huzurunu kim bozmaya çalışırsa, karşısında bizi bulacaktır. Çukur kazarak bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenleri, o kazdıkları çukura gömdük. Bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenler kim olursa olsun, onları çukura gömmeyi çok iyi biliriz. Bu ülke insanının, Kürd'ü ve Türk'ü ile 82 milyonun, Edirne'den Kars'a kadar bütün vatandaşlarımızın, huzurunu ve hukukunu koruyacağız. Türkiye'nin hududunu, vatandaşlarımızın hukukunu korumak boynumuzun borcudur. Hiç bir zaman hiç bir güce teslim olmayacağız, birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Etle tırnak gibi bu ülkede omuz omuza kardeşçe yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bugün itibariyle 315 bin misafirimiz Suriye'ye dönmüştür”

İç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin, Suriye’de güvenli bölgeler oluştukça yine ülkelerine dönmeye başladıklarını belirten Gül, şu ana kadar 315 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü söyledi.

Gül, “Terör örgütleriyle ülkemize karşı birliğimizi bozmak isteyenlere biz asla müsaade etmeyeceğiz. Gaziantep olarak bunu çok iyi biliriz. Gaziantep'e, Kilis'e düşen bombalar 2 yıl önce hepimizi tedirgin etmişti ama Fırat Kalkanı Harekâtı ile tehdit nereden geliyorsa gelsin tehdidi kaynağında kurutmak için harekete geçtik. Fırat Kalkanı da Zeytin Dalı Harekâtı da bu. Suriye'de güvenli bölgeler oluştukça Suriyeli kardeşlerimiz evlerine dönmeye devam edecek. Bugün itibariyle 315 bin misafirimiz Suriye'de kendi memleketine dönmüştür. Dönüşler devam ediyor. Suriye'de güvenli alanlar oldukça, dönüşler daha da hızlanacak. Orada da güvenli bölge oluşması için Cumhurbaşkanımız etkili bir diplomasi sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Gül, Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerinin gelecek süreçte daha hızlı bir şekilde devam etmesini beklediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Biz sınır komşusuyuz, Türkiye Cumhuriyeti, güneyinde asla ve asla bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyecek. Tüm imkânlarımız ve kurumlarımızla her türlü hazırlığımızı yaptık. Hiçbir güç, terör örgütü, sırtını kime dayarsa dayasın, Gaziantep'e, Hatay'a, Kilis'e, Mardin'e, Ankara'ya hiçbir şekilde saldıramaz, tehdit oluşturamaz. Kaynağında kurutmak için her türlü hazırlığımızı yaptık. Türkiye'de hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamayacak şekilde hazırlığımız yapıldı. Terör asla Türkiye'ye diz çöktüremeyecek. Türkiye'ye karşı kim kötü emel besliyorsa, kim kötü senaryo yapıyorsa, o senaryoyu 31 Mart'ta başlarına geçiririz.”

Konuşmanın ardından Bakan Gül ve beraberindekiler seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55